Djoković u četvrtfinalu Šangaja

ATP Masters Šangaj: Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Šangaju u kojem će igrati sa pobjednikom duela Janka Tipsarevića i Tomija Hasa.

Najbolji srpski teniser je u meču osmine finala pobijedio Španca Felisijana Lopeza, a rezultat je bio 2:0 (6:3, 6:3) posle 66 minuta igre. Posle pet međusobnih okršaja, Đoković, koji je drugi nosilac u Šangaju, ima savršen učinak, a jedan od detalja koji je presudio bili su as udarci. Srbin je u ovom segmentu bio znatno bolji od Španca - 12:3.

 Uvodni set pripao je Đokoviću, rezultatom 6:3, a na brejk se čekalo do osmog gema. Tada je srpski teniser napravio ključnu prednost, od 5:3, a kasnije i set rutinski priveo kraju. Prva brejk prilika Novaku se ukazala u šestom gemu, ali se Lopez ipak izvukao. U nastavku meča, Đoković je nešto ranije napravio brejk, u trećem gemu i poveo sa 2:1. Ubrzo je došao i do 3:1. U šestom gemu Srbin je imao prednost od 40:0, ali je Lopez došao do izjednačenja. Zatim i do gema, odnosno rezultata 4:3. Posle tog "mučenja", Đoković je bez izgubljenog poena došao do 5:3 i u devetom gemu Lopez je servirao za ostanak u meču. Međutim, Novak je napravio novi brejk za konačan trijumf.

Plasman među osam najboljih već su obezbjedili Tomaš Berdih i Jo-Vilfred Conga. Berdih je u osmini finala pobijedio Sema Kverija sa 2:1 (6:2, 6:7, 6:4), dok je Conga savladao Markosa Bagdatisa sa 2:0 (6:2, 7:6). Upravo Čeh i Francuz čine prvi četvrtfinalni par. Ukoliko bi i Tipsarević pobijedio, to bi bi bio drugi srpski duel na Mastersu. Podsjetimo, Tipsarević je eliminisao Viktora Troickog. Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.531.600 dolara

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.