Đoković - Wawrinka Tenis uživo polufinale US Open

US Open 2013 live polufinale: Polufinalni meč US Opena između Novaka Đokovića i Stanslasa Wawrinke na programu je od 18:00 časova i u direktnom programu ga možete pogledati ovdje.

Za plasman u polufinale Nole je rezultatom 3:1 bio bolji od M. Youzhnog, dok je Wawrinka prolaz u polufinale izborio pobjedom nad braniteljem naslova A. Murrayom rezultatom 3:0.
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 37 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turniru u Dubaiu, te Mastersu u Monte Carlu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a „dobiven“ meč četvrtfinala Mastersa u Rimu protiv Berdycha uspio je pretvoriti u poraz. U dramatičnom i maratonskom polufinalufinalu Roland Garrosa izgubio je meč protiv Nadala, a na Wimbledoni je stigao do finala u kojem je bolji bio Murray. Masters u Montrealu završio je u polufinalu porazom od Nadala, a u Cincinnatiu je poražen već u četvrtfinalu od Isnera.
S. Wawrinka se nalazi na 10. mjestu ATP ljestvice. Ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri od čega je jedna iz ove sezone sa turnira u Oeirasu gdje je u finalnom meču pobijedio Ferrera. Ove sezone igrao je turnir u Chennaiu i u četvrtfinalu izgubio od Bedenea, a na Australian Openu stigao je do četvrtog kola na  kojem je u dramatičnom meču izgubio od Noleta nakon pet odigranih setova. Nakon toga igrao je finale Buenos Airesa u kojem je poražen od Ferrera, a na Mastersu u Indian Wellsu igrao je meč četvrtog kola u kojem je bolji bio Federer rezultatom 2:1. Još jedan dobar nastup imao je u Casablanci gdje je izgubio polufinale od Robreda sa 2:1 u setovima, dok je u Monte Carlu zaustavljen u četvrtfinalu od Tsonge. Najbolji rezultat sezone ostvario je plasmanom u finale turnira u Madridu gdje je očekivano poražen od Nadala, a u Rimu je bez borbe predao meč drugog kola Dolgopolovu. Mnogo lošiji bio je u Montrealu i Cincinnatiu gdje nije mogao dalje od drugog kruga takmičenja, a poraze je doživio od Paire i Robreda.
Rezultat između ove dvojice tenisača je 12:2 u korist Đokovića. Ove sezone su odigrali jedan meč i to na Australian Openu kada je Wawrinka bio na korak do pobjede, ali je Đoković u samoj završnici bio sretniji i spretniji, te slavio pobjedu rezultatom (1:6 7:5 6:4 6:7 12:10) po setovima. Do svoje dvije pobjede nad Noletom, Wawrinka je stigao davne 2006. godine u Umagu i Vienni. Švicarac tokom cijele sezone pokazuje zavidnu formu što je najbolje pokazao u prethodnom kolu kada je nadigrao Murraya, pa smatramo da može pružiti dobar otpor i Đokoviću, kao što je to učinio na Austraklian Openu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.