Nadal - Gasquet tenis uživo US Open polufinale

US Open 2013 live polufinale: Drugi polufinalni meč US Opena je meč između Rafaela Nadala i Richarda Gasqueta. Ovo polufinale na programu je od 22:00 časa, a u direktnom prenosu ga možete pratiti OVDJE.

Za plasman u polufinale Nadal je deklasirao sunarodnjaka Robreda prepustivši mu svega četiri gema, dok je Gasquet prolaz u polufinale izborio pobjedom nad Ferrerom nakon pet odigranih setova.
R. Nadal zauzima 2. poziciju na ATP ljestvici i ima 59 osvojena naslova u karijeri, od čega devet u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom, dok je do četvrtog naslova došao na turniru u Barceloni pobijedivši u finalu Almagra. Naredna dva trofeja osvojio je na Mastersima u Madridu i Rimu, a najveći rezultat ove sezone svakako je još jedna titula sa Roland Garrosa. Najlošiji rezultat ove sezone ostvario je na Wimbledonu gdje u prvom kolu poražen od Darcisa, a to je popravio odličnim nastupom u Montrealu gdje je u finalu nadigrao Raonića. Devetu titulu u ovoj sezoni ostvario je na skoro završenom Mastersu u Cincinnatiu gdje je nakon dva tie-braka bio bolji od Isnera.
R. Gasquet zauzima 9. mjesto na ATP ljestvici. Ima devet osvojenih titula od čega dvije iz ove sezone kada je bio najbolji na turniru u Dohi pobijedivši Davydenka rezultatom 2:1, te na turniru u Montpellieru gdje je u finalu slavio protiv Paire. Na Australian Openu je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Tsonge sa 3:1, a u Rotterdamu je poražen u drugom kolu od Baghdatisa. Nastupe na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu završio je u četvrtom kolu odnosno polufinalu, a bolji od njega bili su Berdych i Murray. Neočekivan poraz doživio je u četvrtfinalu Monte Carla od Fogninia, a u Madridu je također bio favorit protiv Gimeno-Travera, ali je došao do samo jednog seta u tom meču. Nešto bolji bio je u Rimu gdje je izborio plasman u treće kolo u kojem je ponovo u ulozi favorita izgubio meč, ali ovaj put od Janowicza rezultatom 2:1. Nastup na Roland Garrosu završio porazom u četvrtom kolu od Wawrinke, a nešto slabiji rezultat ostvario je na Wimbledonu gdje je ispao u trećem kolu od Tomića. Solidan rezultat ostvario je u Montrealu plasmanom u četvrtfinale u kojem je izgubio od Đokovića, a u Cincinnatiu je zaustavljen već u drugom kolu od Isnera.
U deset do sada odigranih mečeva između ove dvojice tenisača Gasquet nije uspio zabilježiti niti jednu pobjedu. Jedan meč odigrali su na US openu 2009. godine, a Nadal je slavio sa (6:2 6:2 6:3) po setovima. Nadal se nalazi u velikoj formi, ove sezone je do US Opena zabilježio 53 pobjede i svega 3 poraza, pa je teško očekivati da Gasquet u ovim okolnostima učini nešto više od časnog poraza.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.