Đoković - Wawrinka tenis uživo London

ATP London 2013 live: Drugi polufinalni par turnira u Londonu čine branitelj naslova Novak  Đoković i debitant na ovom turniru Stanislas Wawrinka. Ovaj meč pogledajte u direktnom prenosu večeras od 21:00 časa OVDJE.
Takmičenje po skupinama Nole je završio na prvom mjestu pobjedama nad Federerom, Del Potrom i Gasquetom, dok je Wawrinka do odlučujuće pobjede došao  nad Ferrerom.
N. Đoković  se nalazi na 2. mjestu ATP ljestvice i ima 40 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je Australian Openu, Dubaiui, Beijingu, Mastersima u  Monte Carlu i Shanghaiu i Parisu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas.
Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a u Rimu je izgubio četvrtfinale protiv Berdycha. U dramatičnom i maratonskom polufinalu Roland Garrosa izgubio je meč protiv Nadala, a na Wimbledoni je stigao do finala u kojem je bolji bio Murray. Masters u Montrealu završio je u polufinalu porazom od Nadala, a u Cincinnatiu je poražen već u četvrtfinalu od Isnera. Nastup na US Openu završio je u finalu još jednim ovosezonskim porazom od Nadala.
S. Wawrinka se nalazi na 8. mjestu ATP ljestvice. Ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri od čega je jedna iz ove sezone sa turnira u Oeirasu gdje je u finalnom meču pobijedio Ferrera. Ove sezone igrao je turnir u Chennaiu i u četvrtfinalu izgubio od Bedenea, a na Australian Openu stigao je do četvrtog kola na  kojem je u dramatičnom meču izgubio od Noleta. Nakon toga igrao je finale Buenos Airesa u kojem je poražen od Ferrera, a na Mastersu u Indian Wellsu igrao je meč četvrtog kola u kojem je bolji bio Federer rezultatom 2:1.
Najbolji rezultat sezone ostvario je plasmanom u finale turnira u Madridu gdje je očekivano poražen od Nadala, a u Rimu je bez borbe predao meč drugog kola Dolgopolovu. Mnogo lošiji bio je u Montrealu i Cincinnatiu gdje nije mogao dalje od drugog kruga takmičenja, a poraze je doživio od Paire i Robreda. Dobar rezultat ostvario je na US Openu gdje u polufinalu poražen od Đokovića nakon pet odigranih setova, a u Shanghaiu je stigao do četvrtfinala u kojem je zaustavljen od Nadala.
Rezultat između ove dvojice tenisača je 13:2 u korist Đokovića. Ove sezone su odigrali tri meča i to na Australian Openu gdje je  Đoković slavio sa (1:6 7:5 6:4 6:7 12:10) po setovima, a drugi meč po sličnom scenariju igrali su na US Openu gdje je Nole bio bolji rezultatom (2:6 7:6 3:6 6:3 6:4). Treći susret i treću pobjedu u ovoj sezoni Nole je izborio u četvrtfinalu Mastersa u Parisu rezultatom (6:1 6:4). Đoković je u skladu sa dosadašnjim rezultatima i prikazanom igrom veliki favorit za prolaz u finale, ali očekujemo da Wawrinka pruži veliki otpor kao što je to radio u prethodnim mečevima ove sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.