Đoković - Nadal tenis uživo London FINALE

ATP LOndon 2013 finale live: Finalni meč završnog turnira u Londonu između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na  programu j evečeras od 21:00 sat, a u direktnom prenosu ga možete pogledati OVDJE.
Oba igraća su u takmičenjima po skupinama zabilježila po tri pobjede, a u polufinalima Nadal je bio bolji od Federera, dok je Nole pobijedio Wawrinku.
N. Đoković  se nalazi na 2. mjestu ATP ljestvice i ima 40 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je Australian Openu, Dubaiui, Beijingu, Mastersima u  Monte Carlu i Shanghaiu i Parisu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas.
Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a u Rimu je izgubio četvrtfinale protiv Berdycha. U dramatičnom i maratonskom polufinalu Roland Garrosa izgubio je meč protiv Nadala, a na Wimbledoni je stigao do finala u kojem je bolji bio Murray. Masters u Montrealu završio je u polufinalu porazom od Nadala, a u Cincinnatiu je poražen već u četvrtfinalu od Isnera. Nastup na US Openu završio je u finalu još jednim ovosezonskim porazom od Nadala.
R. Nadal zauzima 1. poziciju na ATP ljestvici i ima 60 osvojena naslova u karijeri, od čega deset u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu, Acapulcu, Indian Wellsu, Barcelona, Madridu, Rimu, Roland Garrosu, Cincinnatiu i US Openu. Ove sezone doživio je svega pet poraza i to na prvom povratničkom turniru u Vina del Maru od Zeballosa, zatim u finalu Monte Carla od Đokovića, a najveće razočaranje svakako je poraz u prvom kolu Wimbledona od strane Darcisa rezultatom 3:0. Na turniru u Beijingu izgubio je finale od Đokovića rezultatom (6:3 6:4), a u polufinalu Mastersa u Shanghaiu bolji od njega bio je Del Potro. Masters u Parisu završio je u polufinalu porazom od Ferrera.
Nole i Rafa su do sada odigrali 38 mečeva, a međusobni omjer pobjeda je 22:16 u korist Španca. Ove sezone susreli su se u finalu Monte Carla gdje je Đoković prekinuo višegodišnju dominaciju Nadala rezultatom (6:2 7:6), a Rafa se revanširao u polufinalu Roland Garrosa rezultatom (6:4 3:6 6:1 6:7 9:7), te u polufinalu Montreala (6:4 3:6 7:6). Treći pobjedu u ovoj sezoni Španac je izborio u finalu US Opena (6:2 3:6 6:4 6:1), a srpski tenisač je uzvratio u finalu Beijinga rezultatom (6:3 6:4). Nadal ima veliki imperativ obzirom da nikada nije osvojio ovaj turnir, ali njegova igra nije na nivou na kojem je bila sredinom sezone kada je zabilježio najbolje rezultate. Sa druge strane, Nole je od US Opena igrao mnogo bolje i osvojio tri uzastopne titule, pa smatramo da je u ovom trenutku u nešto boljoj formi, te da će uspjeti obraniti titulu u Londonu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.