Fedrer igra Roland Garros 2020

Švicarski teniser Roger Federer obradovao je teniske fanove izjavom koju je dao za jednu američku TV kuću, u kojoj je najavio povratak na French Open. Naime, Federer nije igrao na Grand Slamu u Parizu tri godine zaredom, 2016, 2017 i 2018. godine. Ove godine (2019.) je stigao do polufinala, u kojem je poražen od Rafaela Nadala, kasnijeg osvajača turnira.

"Igrat ću Roland-Garros, ali neću vjerojatno igrati puno prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s porodicom, potrebni su nam praznici, pauza, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama", izjavio je Federer, koji će navršiti 39 godina 8. augusta iduće godine i čiji je prvi cilj u 2020. Australian Open.

Početkom sedmice je Federer najavio da će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje će pokušati stići do zlata u pojedinačnoj konkurenciji koje mu nedostaje u kolekciji trofeja. Sa Stanom Wawrinkom je u Pekingu 2008. osvojio zlato u paru i četiri godine kasnije srebro u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu gdje ga je u finalu pobijedio Škot Andy Murray. Na OI u Rio de Janeiru 2016. nije sudjelovao.



Švicarac je rekorder po broju osvojenih grand slam naslova, do sada je osvojio osam naslova u Wimbledonu, šest Australien Opena, pet US Opena i jedan Roland-Garros.

Posljednji i jedini naslov na Roland-Garrosu je osvojio 2009. godine pobjedom nad šveđaninom Robinom Soderlingom. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.