Finala u Memphisu, Marseilleu i Buenos Airesu

tenis finale
Danas su na rasporedu 3 finalna meča na turnirima iz Serije 500 (Memphis) i Serije 250 (Marseille i Buenos Aires), u kojima igraju Roddick protiv Raonića, Čilić protiv Soderlinga i Almagro protiv Chele.

U finalu Regions Morgan Keegan Championships, ATP 500 Series turnira, u Memphisu sastaju se prvi nositelj Andy Roddick i mladi kanađanin Miloš Raonić. Ovo će Roddicku biti 50. finale na ATP Touru, i da bi došao do svoje 30. titule u karijeri moraće prekinuti pobjednički niz talentovanog kanađanina od 8 uzastopnih pobjeda. Roddick je na ovom turniru, vrijednom milion dolara, dva puta osvajao naslov.
U polufinalnom meču Roddcik je savladao argentica Juana Martina Del Potra rezultatom 6-3 i 6-4.
Dvadesetogodišnji Miloš Raonić zabilježio je sjajan uspjeh na ovom turniru, nakon što je prošle sedmice osvojio naslov u San Joseu. Današnje fiinale biće drugo po redu za mladog Raonića. "Igram nevjerovatno i bilježim nevjerovatne rezultate" kazao je Raonić.
Za njega je ovo tek deveti turnir sa ATP Toura, i dobar početak ove godine donio mu je pomak sa 156. mjesta ATP ljestvice, na kojem je bio krajem prošle godine, na 59. poziciju prije turnira u Memphisu. Nakon ovog turnira ući će u top 50 tenisera, što će ga učiniti najbolje plasiranim kanađaninom ikada. Greg Rusedski je bio posljednji kanađanin koji je pobijedio na Touru još davne 1995. godine.


U finalu turnira Open 13 u Marseilleu, serije ATP 250, sastaju se hrvat Marin Čilić i šveđanin Robin Soderling. Svjetski broj 28, Čilić, do finala je stigao nakon pobjede na Mikhailom Youzhnym sa 6-2, 1-6 i 7-5, u meču u kome je Čilić spasio i meč loptu.
Dvadesetdvogodišnji Čilić će tako igrati prvo finale na Touru još od maja prošle godine, kada je izgubio upravo protiv Youzhnyog u Minhenu. Od tada je hrvat stigao do četiri četvrtfinala i jednog polufinala na ATP Touru.
Marin Čilić će pokušati stići do svoga šestog naslova na touru u meču protiv prvog nositelja turnira i 4. na ATP ljestvici, Robina Soderlinga, koji je u polufinalu savladao rusa Dmitriya Tursunova sa 7-5 i 6-1. Soderling bilježi niz od 8 uzastopnih mečeva bez poraza, koji je nastavio nakon osvajanja drugog ovosezonskog naslova na Touru prošle sedmice u Roterdamu. Današnje finale će mu biti prilika da prvi put u karijeri zabilježi tri naslova sa ATP Toura.

Španac Nicolas Almagro će u finalu Copa Claro turnira u Buenos Airesu (serija 250) igrati protiv doomaćeg tenisera Juana Ignacia Chele. Ovaj turnir se igra na zemljanoj podlozi.
U polufinalu je Almagro savladao zemljaka Tommy Robreda sa 7-5 i 6-1, dok je 8. nositelj turnira Chela savladao kasno sinoć po našem vremenu švicarca Stanislasa Wawrinku sa 6-2 i 6-2.
Za Almagra će ovo biti drugo finale u isto toliko sedmica, nakon što je prošle sedmice odnio naslov na Brazil Openu.

Rezultate uživo možete pratiti klikom OVDJE, a linkove za gledanje preko interneta klikom na LINK.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.