Soderling u finalu bolji od Čilića

robin soderling
U današnjem finalu Open 13 turnira u francuskom Marseilleu šveđanin Robin Soderling bio je uspješniji od hrvata Marina Čilića sa 2-1 u setovima. Po setovima je bilo 6-7 (8), 6-3 i 6-3 za šveđanina. Današnja pobjeda je bila 17 ove sezone, od 18 odigranih mečeva.

"Jednostavno nevjerovatan osjećaj, osvojio sam devet (naslova) u karijeri a tri su se desila u zadnjih mjesec i pol, tako da je nevjerovatno." kazao je Soderling.

Čilić je odlično počeo današnji meč, napravivši brejk na samom početku. Na kraju je uspio slaviti u tie brejku sa 8-6.

Ni drugi set nije počeo sjajno za Soderlinga, ali se na kraju uspio izvući iz krize, i nakon 3-3 u drugom, osvojio tri uzastopna gejma za pobjedu od 6-3. Isti rezultat ostvario je i u trećem setu, za konačnu pobjedu, i deveti naslov karijere.

Posljednji, i jedini, međusobni susret prije današnjeg ove dvojice tenisera bio je prošle godine na French Openu kada je pobjedu ostvario šveđanin.

Čilič je izjavio da mora biti zadovoljan svojim nastupom na turniru u Marseilleu, te da se nada da je ovo samo početak dobrih partija koje će se, nada se, nastaviti i u narednim, velikim, turnirima.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.