Raspored mečeva - turnir u Miamiju

miami open
Raspored mečeva, rezultati i linkovi za prenos mečeva uživo sa Sony Ericsson Opena (Miami).
Miami Masters kojeg trenutno sponzorira Sony Ericsson je teniski turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji koji se održava u Majamiju, na Floridi (Sjedinjene Američke Države). Turnir se održava svakog proljeća u periodu od 21. marta do 3. aprila.

Turnir u Majamiju je nivoa Masters 1000 (ATP) i WTA Premijer. Nagradni fond turnira za tenisere iznosi 3,6 miliona USD, a za teniserke 4,5 miliona USD. Turnir se igra na tvrdoj podlozi.

Najviše naslova na ovom turniru ima Andre Aggasi (6) u muškoj, i Steffi Graf i Serena Williams (5) u ženskoj konkurenciji.

Prošlogodišnji osvajači turnira su Andy Roddick i Kim Clijsters. Roddick je u finalu 2010. savladao čeha Tomasa Berdycha, a belgijanka Clijsters je bila bolja od Venus Williams. Oba branitelja naslova će ove godine imati priliku odbraniti naslov.

Raspored teniskih mečeva na tuniru u Majamiju (ATP Masters 1000 i WTA Premier) se uredjuje svakodnevno i nalazi se na linku ispod:


NAPOMENA: vremenska razlika izmedju Majamija i Srednjoevropske zone je -5 sati (Kada je u Majamiju podne, kod nas je 17:00 sati).

Rezultate uživo sa ovog (i ostalih) turnira možete naći na linku: REZULTATI

Linkovi za gledanje teniskh mečeva uživo: TENIS UŽIVO

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.