Djoković najavljuje borbu za vrh

Prema pisanju zvaničnog portala ATP Toura Đoković nakon pobjede u finalu Majamija vjeruje kako će se do kraja sezone bitka za prvu poziciju na ATP listi voditi izmedju njega, Nadala i Federera.

Nakon fenomenalnog starta sezone i četiri naslova ( u Australiji, Dubajiu, Indian Wellsu i Majamiju) Đoković vjeruje da je u dobroj situaciji da krene u pohod na vrh ljestvice i u nadolazećoj sezoni turnira na zemljanim podlogama.

"Znam da sam imao najbolji start sezone, nema sumnje. Bila su to najbolja 4 mjeseca moga života. To će mi dati mnogo samopouzdanja u nadolazećoj sezoni na zemlji", izjavio je 23-godišnji Djoković. Istakako je kako u prošlosti nije imao mnogo uspjeha na turnirima sa zemljanom podlogom te da se nada da će se to promijeniti.

Djoković je još potcrtao da mu je za prvu poziciju na ATP listi potrebna konzistenta forma tokom cijele godine. "Svima je poznato da je zemlja omiljena podloga Nadala, i očito na njoj igra najbolje. Tokom godina, bio je kralj tih podloga... Prošle godine nije poražen na šljaci..."

"Smatram da imam igru kojom ga mogu dobiti na toj podlozi, to sam pokazao i 2009. godine. Mislim da smo imali dobrih mečeva u Monte Carlu (u finalu), u Madridu (polufinale), tako da je moguće (dobiti ga)."

Zaista, trenutno prvi reket svijeta Nadal, vjeruje da će njegovi rezultati na šljaci omesti Djokovića da dodje do prvog mjesta, ali samo na neko vrijeme, te da je samo pitanje vremena kada će Novak zasjesti na čelo ATP ljestvice.

"Mislim da će on postati broj jedan" izjavio je Nadal, "Osvojio je dva turnira zaredom... Normalno je da će biti broj jedan u sljedećih mjesec dana, mjesec i po, dva. Ne znam. Zavisi od mojih rezultata na šljaci. Sigurno je da će doći (jednom) do prvog mjesta...".

Djokovićevi nastupi ove sezone sa druge pozicije ATP-a skinuli su Rogera Federara, za kojeg Djokovic očekuje da će se nastaviti da se bori za sami vrh.

"Ne mislim da je Roger daleko (od prve dvojice)" izjavio je Djoković, "Još uvijek je u vrhu. Očito je da želi da se vrati i bude broj 1 u svijetu, i gladan je još uspjeha. Naravno da se neće tek tako predati:"

"Nije imao najbolji početak sezone, ali opet je na većini turnira stizao do polufinala, finala. Tako da će sigurno biti jedan od kandidata za sami vrh ljestvice na kraju sezone."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.