Djoković osvojio i Majami

novak djokovic
Đoković je u finalu Mastersa u Majamiju pobijedio prvog igrača svijeta Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 7:6(4) i tako osvojio i četvrti turnir ove godine, a 22. u karijeri.

Maratonski meč u Majamiju trajao je tri sata i 21 minut, a Đoković je na kraju zabilježio i 24. pobjedu u 2011. godini. Novak je tako okončao prvi dio sezone bez poraza, i kao takav odlazi na sezonu na šljaci koja počinje već za sedam dana u Monte Carlu.

Đoković ovom pobjedom osvaja 611 000 dolara i 1000 ATP poena, dok će Nadal dobiti 298 200 dolara i 600 ATP poena.

Prvi set nije počeo tako dobro za Đokovića. Već u četvrtom gejmu Nadal je došao do dvije prilike za brejk, a drugu je i iskoristio za 3-1. Vrlo brzo je Novak izgubio još jednom svoj servis, Rafa je došao do velikih 4-1. Naredni gem je trajao sedam minuta, Novak je došao na 15/40,ali je Španjolac zadržao svoj servis za velikih 5-1. Tada slijedi serija Đokovića. Prvo je smanjio na 5-2, onda je stigao break za 5-3, pa svoj servis gem za 5-4. U desetom gemu Novak ima 15/30, ali Nadal veže četiri poena za set.

U drugom setu su se uloge zamijenile. Sada je Đoković krenuo sa 3-0, 4-1. Tu prednost u ovakvoj formi Novak nije mogao ispustiti i meč je otišao u treći set. A treći je koluminirao u tie breaku, do kojeg su oba tenisera držala svoj servis. Niko nije mogao doći do break lopte, iako je Novak imao problema sa prvim servisom.

U tie breaku je Novak prvi krenuo sa 1-0, ali je onda izgubio svoja dva servisa. Nadal mu se revanširao, poklonio je jednu dvostruku grešku za 3-2. Novak je došao do dva razlike 4-2 , sa drugim servisom do 5-2, paralelom do 6-2 i četiri meč lopte. Jednu je Nadal izvukao na servis, na drugu je maksimalno riskirao, ali na sljedećoj nije bilo spasa.

Rafael Nadal - Novak Djoković 6-4,3-6, 6(4)-7












Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.