Kim Clijsters osvojila Australian Open 2011

kim clijsters
Belgijanka Kim Clijsters pobjednica je ovogodišnjeg Australian Opena u ženskom singlu. Ona je u finalu savladala kineskinju Na Li, sa 2-1 u setovima.

Na Li, prva kineskinja u finalu nekog grand slam turnira, dobro je počela meč, i prvi set dobila sa 6:3. Uprkos dobroj igri raspoložene protivnice, treća nositeljica ovogodišnjeg izdanja Australian Opena, preokrenula je rezultat, dobivši sljedeća dva seta sa identičnih 6:3, 6:3, čime je osvojila svoj četvrti grandslam naslov u karijeri. Za Na Li bilo je to njeno prvo finale na nekom grand slamu.

Kim Clijsters je tako osvojila prvi naslov na Australian Openu, na kome je i 2004. godine igrala finale kada je izgubila od sunarodnjakine Justine Henin. Pored ovog grand slama, Kim Clijsters u svojim vetrinama ima i tri titule sa US Opena (2005., 2009., 2010.).

Činjenica da je pobijedila na posljednja dva grand slam turnira moguća je najava sjajnog perioda koji dolazi za ovu belgijanku.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.