Novak Đoković pokorio Australiju

finale australian opena

Treći reket svijeta, Novak Đoković, u jutrašnjem je finalu nadigrao svoga protivnika, britanca Andy Murraya sa 3:0 u setovima. Lakše nego se očekivalo, Đoković je meč završio za 2 sata i 39 minuta, osvojivši sedam gemova na servis Murraya, čime je došao do 6-4, 6-2 i 6-3 po setovima.

Ovo je bila druga titula za Đokovića na Australian Openu, jedinom grandslamu koji je Novak do sada uspio osvojiti. 2008 godine Đoković je u finalu pobijedio Rogera Federera, kojeg je i ove godine morao pobijediti, i to u polufinalnom dvoboju.

Murray ne samo da nije uspio doći do svoje prve grandslam titule, nego je nastavio post britanskih tenisera, koji su zadnji grandslam osvojili još davne 1936. godine i Freda Perrya.

Statistički gledano, Đoković je potpuno dotukao britnaca, uzevši 11 od 14 svoji servis gemova naspram Murrayevih 6 0d 13. Drugi servis je donio najdrastičniju razliku, jer je Murray osvojio mršavih 31% poena na drugom servisu, dok je Đoković imao duplo bolji prosjek.




Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.