Lisicki i Bartoli u finalu Wimbledona

Wimbledon 2013: U finalu Wimbledona igrat će Marion Bartoli i Sabine Lisicki. Bartoli je u dva seta pregazila Kirsten Flipkens dok je Lisicki u zanimljivom meču bila bolja od Agnieszke Radwanske.

Marion Bartoli drugi put i Sabine Lisicki prvi put igrat će u finalu Wimbledona. Bartoli je 2007. godine otišla do finala eliminiravši u polufinalu Justine Henin u meču u kojem je bila na rubu poraza gubivši 6:1, 5:3.
Međutim ove godine nije bilo potrebe za velikim preokretom, od prve minute meča protiv Kirsten Flipkens je dominirala, bila je puno bolja i na kraju je glatko slavila 6:1, 6:2.
Flipkens je bila vrlo nervozna, pala je pod pritiskom polufinala i nije bila ravnopravna protivnica odličnoj protivnici koja je imala dugo vremena priličnih problema s formom.
Belgijanka je od prvih deset odigranih gemova osvojila samo jedan, a onda je pozvala fizioterapeuta koji je morao tretirati njezino koljeno. S koljenom je već ranije imala problema i ovdje u meču protiv Bartoli koja se sjajno kretala i odlično pogađala, nijansu nespremnija nije imala šanse.
"Ne mogu vjerovati, igrala sam toliko dobro i osjećala se sjajno. Kirsten je imala sjajan turniru, imala je i problema s ozljedom, želim joj čestitati na svemu što je napravila u ovom Wimbledonu", govorila je na rubu suza Bartoli nakon meča.
Niti druga polufinalistica nije bila posve spremna. Agnieszka Radwanska je poput Flipkens imala zavoj oko noge te je na kraju i ona napustila teren poražena.
Nju je porazila Sabine Lisicki u značajno neizvjesnijem dvoboju koji je na kraju otišao u treći set.
Njemica je uzela prvi set breakom sredinom seta kada se uspjela odvojiti i na kraju mirno privesti posao kraju. Da joj trava Wimbledona savršeno odgovara, saznali smo još ranije kada je eliminirala između ostalih i Serenu Williams, a taj niz pobjeda je okončala sjajnim nizom za ulazak u finale.
Najlošija faza njezine igre protiv Radwanske bio je drugi set u kojem je povela s breakom, ali je tu stala i Radwanska je napravila veliku seriju te uzela set sa 6:2.

Seriji Poljakinje nije se nazirao kraj, povela je i s 3:0 u trećem setu, Lisicki je bila na koljenima, ali onda je uslijedio veliki preokret, kao u meču sa Serenom u kojem je također gubila 3:0 u trećem setu.
Imala je priliku ranije završiti posao, kod 5:4 je servirala za meč, ali nije izdržala, no servis za meč kod 8:7 je iskoristila i plasirala se u finale.

"Borila sam se svim srcem, vjerovala sam cijelo vrijeme da mogu pobijediti bez obzira koji je rezultat stajao na semaforu. Kada sam gubila 3:0 u trećem setu, samo sam pomislila - vratila si se protiv Serene, možeš se vratiti protiv bilo koga. Ta mi je pobjeda dala toliko samopouzdanja da sam mogla odigrati ovakav meč", rekla je nakon meča Njemica.

Bit će ovo peti dvoboj Bartoli i Lisicki i već treći u Wimbledonu. Bartoli ima samo jednu pobjedu i to iz Wimbledona 2008. godine. Posljednji dvoboj na londonskoj travi završio je na strani Lisicki u tri seta 2011. godine.

Wimbledon, polufinale:
Sabine Lisicki (Njemačka, 23) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) 6:4, 2:6, 9:7
Marion Bartoli (Francuska, 15) - Kirsten Flipkens (Belgija, 20) 6:1, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.