Đoković i Del Potro u polufinalu Wimbledona

Wimbledon 2013: Prvi tenisač svijeta Novak Đoković preskočio je još jednu prepreku na putu do drugog naslova u Wimbledonu. Porazio je Tomaša Berdycha 7:6 (5), 6:4, 6:3 i po četvrtu godinu u nizu plasirao se u polufinale u All England Clubu.
Nakon tijesno osvojenog prvog seta, Đoković je u drugom setu nadoknadio dvostruki break zaostatka (3:0). U trećem je jedini break napravio kod 2:1 kada je Berdych na break lopti načinio dvostruku pogrešku.
Srpski je tenisač ostvario 36 izravnih poena te je napravio samo 13 neprisiljenih pogrešaka. Čeh je pogriješio 25 puta, a postigao je 31 izravni poen. U međusobnim susretima Đoković sada vodi 14-2 te se u neku ruku revanširao Berdychu za poraz u polufinalu Wimbledona 2010. godine.
U pet dosadašnjih mečeva Đoković nije izgubio ni jedan set, baš kao ni njegov sljedeći suparnik Juan Martin Del Potro. Argentinac je preko Davida Ferrera došao do svog trećeg Grand Slam polufinala (6:2, 6:4, 7:6 (5)).
Del Potro je anulirao obje break lopte Španjolca, kojemu je triput oduzeo servis. Del Potro je ispalio jedan izravni poen više (42-41), a Ferrer je imao dvostruko više pogrešaka (22-11).
Đoković i Del Potro do sada su se sastali 11 puta. Srpski je tenisač slavio osam puta, no vrijedi izdvojiti da je Del Potro jednu od svoje tri pobjede ostvario baš u Wimbledonu. Doduše, bilo je to u borbi za brončanu medalju na Olimpijskim igrama prošle godine. Argentinac je bio uspješan i u njihovu posljednjem susretu, u polufinalu Indian Wellsa ove godine.

Wimbledon, četvrtfinale:
Đoković (Srbija, 1) - Berdych (Češka, 7) 7:6 (5), 6:4, 6:3
Del Potro (Argentina, 8) - Ferrer (Španjolska, 4) 6:2, 6:4, 7:6 (5)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.