Đoković - Murray tenis uživo finale Wimbledona

Wimbledon 2013 finale:  Novak Đoković i Andy Murray igraju finale Wimbledona u nedelju od 15:00 h. Ovaj meč u direktnom prijenosu možete pogledati OVDJE.

Novak Đoković preživio je u polufinalu najteži test na ovogodišnjem Wimbledonu. U dovoju tenisača koji do polufinala nisu izgubili ni set Đoković je bio bolji od Juana Martina Del Potra 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3 poslije četiri sata i 44 minute igre.

"Bilo je jako blizu. Ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam igrao. Svaki put kad se Del Potro nađe u teškoj situaciji, odigra fantastične udarce. Bio sam razočaran gubitkom četvrtog seta. Imao sam puno šansi, ali svaka mu čast na borbi. Razina tenisa bila je visoka, bio sam spreman igrati pet setova. Sada ću uživati u ovoj pobjedi, a sutra ću razmišljati o finalu", izjavio je 26-godišnji Beograđanin.
Đoković se tako plasirao u svoje 11. Grand Slam finale. Do sada je osvojio šest naslova, od kojih jedan baš u All England Clubu. Bilo je to 2011. godine kada je pobijedio Rafaela Nadala.

Drugu godinu u nizu Andy Murray plasirao se u finale Wimbledona. U polufinalnom je okršaju izgubio prvi set od Jerzyja Janowicza, ali je dobio sljedeća tri premda ga je Poljak u trećem setu ozbiljno ugrozio (6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:3).


Ovo je Murrayu ujedno i četvrto uzastopno finale na Grand Slamu. Na lanjskom Wimbledonu poražen je od Rogera Federera, na US Openu je pobijedio Novaka Đokovića, koji mu je uzvratio ove godine na Australian Openu. Na Roland Garrosu Murray nije nastupio.
U nedjelju će drugi nositelj turnira ponovno igrati protiv Đokovića. Murray i dalje nastoji postati prvi britanski osvajač Wimbledona u muškoj konkurenciji još od Freda Perryja 1936. godine.

U međusobnim dvobojima Đoković protiv Murraya vodi 11-7.



Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.