Djoković - Del Potro Tenis uživo finale Šangaj

ATP Shanghai finale live stream: Do finala Mastersa u Shanghaiu stigli su branitelj titule iz prošle sezone Novak Đoković i šesti nositelj Argentinac Juan Martin  Del Potro. Meč je na programu u nedelju od 10:30 h, a u direktom programu ga možete pogledati OVDJE.
U polufinalnim mečevima Đoković je lakše od očekivanog eliminira Tsongu, dok je Del Potro odličnom igrom razbio nemoćnog Nadala.
N. Đoković se nalazi na 2. mjestu ATP ljestvice i ima 38 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turnirima u Dubaiui, Beijingu, te Mastersu u Monte Carlu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a „dobiven“ meč četvrtfinala Mastersa u Rimu protiv Berdycha uspio je pretvoriti u poraz. U dramatičnom i maratonskom polufinalu Roland Garrosa izgubio je meč protiv Nadala, a na Wimbledoni je stigao do finala u kojem je bolji bio Murray. Masters u Montrealu završio je u polufinalu porazom od Nadala, a u Cincinnatiu je poražen već u četvrtfinalu od Isnera. Nastup na US Openu završio je u finalu još jednim ovosezonskim porazom od Nadala.
J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 16 osvojenih titula. Prvu titulu u ovoj sezoni osvojio je u Rotterdamu gdje je u finalu bio bolji od Benneteaua rezultatom 2:0, a do druge titule došao je na turniru u Washingtonu pobjedom nad Isnerom. Treći ovosezonski naslov osvojio je na nedavno okončanom turniru u Tokyu gdje je u finalu pobijedio Raonića. Ove sezone nastupio je i na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2, a u Dubaiu igrao je polufinale u kojem je od njega bolji bio Đoković. Odličnu igru pokazao je i u Indian Wellsu gdje je stigao do finala u kojem je bolji bio Nadal, dok je u Miamiu izgubio meč drugog kola od Kamkea. Na Mastersima u Monte Carlu i Rimu igrao je mečeve trećeg kola, a u njima je poražen od Nieminena i Paire. Pred Wimbledon nastupio je u Queen“s Clubu gdje je igrao četvrtfinale u kojem je poražen od Hewitta, a na Wimbledonu je u polufinalu poražen od Đokovića nakon iscrpljujućih pet setova. Loš rezultat ostvario je u Montrealu gdje je sa 2:0 poražen od Raonića, a u Cincinnatiu je igrao polufinale u kojem je bolji od njega bio Isner. Na US Openu izgubio je meč drugog kola od Hawitta nakon pet odigranih setova.
Međusobni skor ove dvojice tenisača je 9:3 u korist Noleta. U ovoj sezoni su odigrali tri meča, a Nole je bio bolji u polufinalu Dubai (6:3 7:6), te polufinalu Wimbledona (7:5 4:6 7:6 6:7 6:3), dok je Del Potro slavio pobjedu u polufinalu Indian Wellsa (4:6 6:4 6:4). Prošle sezone su odigrali četiri meča od kojih je Argentinac dobio onaj na olimpijskom turniru u Londonu rezultatom (7:5 6:4), a Đoković je bio bolji u Cincinnatiu (6:3 6:2), US Openu (6:2 7:6 6:4) i na završnom turniru u Londonu (4:6 6:3 6:2). Međusobna statistika je uveliko na strani Đokovića, te uz sav respekt prema Del Potru, smatramo da sve osim Noletove pobjede bi bilo novo iznenađenje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.