Federer, Đoković, Nadal, Del Potro plasirali se u treće kolo

ATP Shanghai 2013 rezultati: Poznati su svi sudionici trećeg kola velikog turnira u Šangaju.
Prvih osam nositelja je uspješno odradilo posao, a samo su Juan Martin Del Potro i Stanislas Wawrinka morali igrati tri seta za prolaz.
U dosta muke do trećeg kola Šangaja došao je Juan Martin Del Potro. On je protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera igrao tri seta, prvi je izgubio, a zatim je preokrenuo meč na svoju stranu. Sve je to trajalo više od dva sata i Del Potro je izgubio dosta energije kako bi stigao do pobjede. Posao je mogao dovršiti ranije, kod 5:4 u trećem setu je servirao za meč, ali je Kohlschreiber odgodio egzekuciju.

Dodatni problem Del Potru je predstavljala bolest zbog koje nije bio na najvišoj razini. "Bilo mi je jako teško, nisam uopće mogao puno trčati. Servis mi je puno pomogao, imao sam 14 aseva i to mi je omogućilo neke lagane poene. Uz takav servis sam mogao malo uštedjeti energiju. U 13. igri sam imao dosta sreće jer je Philipp napravio neke pogreške i zadovoljan sam jer je ovo bio jako težak meč", smatra Del Potro.

Znatno lakši posao imao je Jo-Wilfried Tsonga koji je igrao protiv Pabla Andujara. Tsonga je odnio pobjedu u dva seta za svega 65 minuta igre potpuno nadigravši španjolskog zemljaša. U svakom setu Francuz je po četiri puta uzeo protivniku servis i tako stigao do konačnog slavlja.
"Jako sam sretan. Bio sam solidan na servisu i odigrao sam jako dobar meč. Pokušavam sačuvati snagu i pronaći svoj vrhunac kako bih ostao u igri za London što duže", rekao je Tsonga.

Feliciano Lopez je bio ravnopravan Tomašu Berdychu u prvom setu, ali nije izdržao i u nastavku je potpuno pao. Berdych je odigrao odličan tie-break i sa 7:4 stigao do prednosti, a onda se odmah odvojio u drugom setu, podignuo razinu igre i odjurio do pobjede i prolaza u treće kolo Šangaja.

Niti u trećem pokušaju Marcel Granollers nije bio niti blizu osvajanja seta protiv Novaka Đokovića. Glatkih 6:2, 6:0 za Đokovića u susretu u kojem je Granollersu malo što polazilo za rukom dok je Đoković igrao vrlo dobro. Manju zabrinutost izazvao je poziv za dežurnog fizioterapeuta koji je tretirao Đokovićev nožni zglob.
"To je bio samo trenutak slabosti, ništa posebno. Osjetio sam prilikom trčanja oštru bol, ali sada je sve u redu", objasnio je Đoković na pressici nakon meča.

Novi član svjetskog Top 20 Kevin Anderson namučio je Stanislasa Wawrinku, ali nije iskoristio prednost u tie-breaku koju je imao. Wawrinka je zaostajao 5:2, no Anderson više nije osvojio nijedan poen do kraja meča i Švicarac je stigao do vrijedne pobjede unatoč 66 posto ubačaja prvog servisa i 21 as servisu Wawrinke.
Iako nije briljirao, Roger Federer je u dva seta svladao Andreasa Seppija. Švicarac je dosta griješio, zapucao je niz čistih udaraca, ali na kraju je i takva predstava bila dosta za pobjedu. Razočarani Seppi niti u desetom pokušaju nije uspio svladati Federera, a u dosadašnjih deset susreta osvojio je samo jedan set i to prošle godine u Dohi u 13. igri.

Zanimljiv meč odigrali su David Ferrer i Lukas Rosol, a uspješniji je bio Španjolac. Ferrer nije griješio onoliko puno kao u nekim ranijim mečevima ove sezone i to mu je olakšalo posao protiv potencijalno prilično neugodnog protivnika. Ipak Rosol nije imao svoj dan i Ferrer ga je kaznio.

Nikakve šanse nije imao Aleksandr Dolgopolov kojeg je svladao Rafael Nadal sa 6:3, 6:2. Nadal je bio prejak, kontrolirao je meč u potpunosti od samog početka i u drugom setu je Dolgopolov počeo još više griješiti i tako je Nadal dobio priliku i nešto brže završiti meč.

Od turnira u Šangaju oprostio se 16. nositelj Tommy Robredo od kojeg je bolji bio Fabio Fognini. Fognini je igrao bolje do trenutka kada je Robredo bio prisiljen predati meč zbog bolova u zapešću. Dogodilo se to u drugom setu kod vodstva Talijana 2:1 nakon što je Talijan već osvojio prvi set. John Isner je odigrao prilično loš meč protiv Carlosa Berlocqa i izgubio je lakše nego što pokazuje konačnih 6:4, 7:6. Amerikanac se nije niti približio Berlocqu na servisu, u cijelom meču je uhvatio samo pet poena protiv servisa i s takvim nastupom nije imao šanse.

Po jedan break u svakom setu bio je dovoljan Tommyju Haasu za prolazak u njemačkom dvoboju protiv Daniela Brandsa. Haas je slavio s dva puta po 6:4. I treći put ove godine Kei Nishikori je nadigrao Jürgena Melzera i stigao do pobjede. Ovaj put je slavio u tri seta, posebno glatko u trećem kada je bio bolji sa 6:1.
Problema nije bilo za Nicolasa Almagra protiv Francuza Jeremyja Chardyja. Almagro je bio u svojem pozitivnom izdanju i stigao je do pobjede u dva seta. Uz 20 pogođenih aseva Milos Raonic je prošao u treće kolo Šangaja svladavši u tri seta Fernanda Verdasca.

ATP Šangaj, drugo kolo:

Fabio Fognini (Italija) - Tommy Robredo (Španjolska, 16) 7:6(3), 2:1 predaja Robredo
Juan Martin Del Potro (Argentina, 6) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 3:6, 6:3, 7:6(4)
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 7) - Pablo Andujar (Španjolska) 6:3, 6:2
Carlos Berlocq (Argentina) - John Isner (SAD, 14) 6:4, 7:6(4)
Gael Monfils (Francuska) - Vasek Pospisil (Kanada) 7:5, 7:6(4)
Tomas Berdych (Češka, 4) - Feliciano Lopez (Španjolska) 7:6(5), 6:2
Novak Đoković (Srbija, 1) - Marcel Granollers (Španjolska) 6:2, 6:0
Tommy Haas (Njemačka, 11) - Daniel Brands (Njemačka) 6:4, 6:4
Florian Mayer (Njemačka) - Benoit Paire (Francuska) 7:6(1), 7:5
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 8) - Kevin Anderson (Južna Afrika) 6:4, 3:6, 7:6(5)
Kei Nishikori (Japan, 12) - Jürgen Melzer (Austrija) 6:4, 3:6, 6:1
Nicolas Almagro (Španjolska, 15) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:3, 6:4
Roger Federer (Švicarska, 5) - Andreas Seppi (Italija) 6:4, 6:3
David Ferrer (Španjolska, 3) - Lukas Rosol (Češka) 6:3, 6:4
Milos Raonic (Kanada, 10) - Fernando Verdasco (Španjolska) 7:6(1), 3:6, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) 6:3, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.