Nadal ponovo broj jedan, za titulu se bori s Đokovićem

ATP Peking 2013: Rafael Nadal ostvario je ono što se činilo prilično realnim prije turnira u Pekingu. Plasirao se u finale i time izborio povratak na poziciju broj jedan svjetske ljestvice. Poslije samo šest gemova Tomaš Berdych mu je predao, a u drugom polufinalu Novak Đoković porazio je Richarda Gasqueta.
Od ponedjeljka će Rafael Nadal po prvi put nakon lipnja 2011. godine biti na vrhu svjetske ljestvice. Nakon sedmomjesečne pauze zbog ozljede, Španjolac se vratio u veljači ove godine kao peti tenisač svijeta, da bi zaključno s pobjedom nad Tomašom Berdychom u polufinalu Pekinga prikupio 65 pobjeda i doživio samo tri poraza.
Protiv češkog tenisača Nadal se na terenu zadržao samo 37 minuta. Vodio je 4:2 i servirao, kada mu je Berdych predao zbog ozljede leđa. Španjolac je očekivano bio zadovoljan povratkom na čelo ljestvice.
Ovo je jedna od mojih najboljih sezona u karijeri. Zaista je posebno vratiti se na vrh nakon sedam mjeseci izbivanja. Na koncu je to samo broj, no ponosan sam na trud koji sam uložio da bih se vratio i na rezultate koje sam ostvario."

Nadal je za sada dvaput godinu završavao kao vodeći, 2008. i 2010. Može li i treći put ostvariti taj uspjeh?
"To je nešto što me motivira jer bi to značilo da sam bio najbolji u godini, no morat ću ostvariti još pobjeda da bi to ispunio", kazao je Nadal.

U drugom polufinalu nije bilo predaje, ali ni previše neizvjesnosti. Richard Gasquet poveo je 3:1 protiv Novaka Đokovića, no srpski je tenisač osvojio 11 od sljedećih 14 gemova za pobjedu 6:4, 6:2.
Đoković je i dalje neporažen u Pekingu. Osvojio je tri naslova (2009., 2010. i 2012.). U međusobnim susretima Nadal protiv Đokovića vodi 22-15.

ATP Peking, polufinale:
Đoković (Srbija, 1) - Gasquet (Francuska, 5) 6:4, 6:2
Nadal (Španjolska, 2) - Berdych (Češka 4) 4:2, predaja Berdycha

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.