Nadal - Del Potro tenis uživo Šangaj

ATP Shanghai live 2013: U drugom polufinalu snage će odmjeri prvi igrač svijeta Španac Rafael  Nadal i Argentinac Juan Martin  Del Potro.  Meč možete pogledati u direktnom prenosu ovdje od 14:00 časova.

Wawrinka je pružio odličan otpor Nadalu u prvom setu četvrtfinala u kojem je propusti četiri set lopte, a nakon gubitka tia-breaka igra Švicarca se raspala i Nadal rutinski dolazi do plasmana u polufinale. Del Potro je za prolaz u polufinale bio bolji od Almagra rezultatom (6:3 6:3).
R. Nadal zauzima 1. poziciju na ATP ljestvici i ima 60 osvojena naslova u karijeri, od čega deset u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu, Acapulcu, Indian Wellsu, Barcelona, Madridu, Rimu, Roland Garrosu, Cincinnatiu i US. Openu. Ove sezone doživio je svega tri poraza i to na prvom povratničkom turniru u Vina del Maru od Zeballosa, zatim u finalu Monte Carla od Đokovića, a najveće razočaranje svakako je poraz u prvom kolu Wimbledona od strane Darcisa rezultatom 3:0. Na skoro završenom turniru u Beijingu izgubio je finale od Đokovića rezultatom (6:3 6:4).
J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 16 osvojenih titula. Prvu titulu u ovoj sezoni osvojio je u Rotterdamu gdje je u finalu bio bolji od Benneteaua rezultatom 2:0, a do druge titule došao je na turniru u Washingtonu pobjedom nad Isnerom. Treći ovosezonski naslov osvojio je na nedavno okončanom turniru u Tokyu gdje je u finalu pobijedio Raonića. Ove sezone nastupio je i na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2, a u Dubaiu igrao je polufinale u kojem je od njega bolji bio Đoković. Odličnu igru pokazao je i u Indian Wellsu gdje je stigao do finala u kojem je bolji bio Nadal, dok je u Miamiu izgubio meč drugog kola od Kamkea. Na Mastersima u Monte Carlu i Rimu igrao je mečeve trećeg kola, a u njima je poražen od Nieminena i Paire. Pred Wimbledon nastupio je u Queen“s Clubu gdje je igrao četvrtfinale u kojem je poražen od Hewitta, a na Wimbledonu je u polufinalu poražen od Đokovića nakon iscrpljujućih pet setova. Loš rezultat ostvario je u Montrealu gdje je sa 2:0 poražen od Raonića, a u Cincinnatiu je igrao polufinale u kojem je bolji od njega bio Isner. Na US Openu izgubio je meč drugog kola od Hawitta nakon pet odigranih setova.
U međusobnim susretima Nadal je slavio osam pobjeda dok su tri meča pripala Del Potru. Ove sezone su odigrali jedan meč u finalu gdje je bolji bio Rafa sa (4:6 6:3 6:4) po setovima. Argentinac je do pobjeda došao 2009. godine i to u Miamiu (6:4 3:6 7:6), Montrealu (7:6 6:1) i na US Openu (6:2 6:2 6:2 6:2), dok je Španac dobio sve mečeve u 2011. godini počevši od Indian Wellsa (6:4 6:1), Wimbledona (7:6 3:6 7:6 6:4) i Davis Cupa (1:6 6:4 6:1 6:1 7:6). Rafa je ove sezone odigrao na visokom nivou, pa se očekuje njegova pobjeda nad Del Potrom. Međutim, treba obratiti pažnju da Španac nikada nije imao lagan posao da pobjedi Del Potra, pa kao što možemo vidjeti iz pobrojanih rezultata mečevi su uglavnom završavali većim brojem gemova, što očekujemo i ovaj put

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.