Djoković - Tsonga tenis uživo Šangaj

ATP Shanghai Live: Prvi polufinalni meč Mastersa u Šangaju  između Novak Đokovića i Jo Wilfred Tsonge  na programu je danas od 10:00 časova. U direktnom prenosu ga možete pogledati OVDJE.

Prvi polufinalni par Mastersa u Shanghaiu čine drugi igrač svijet i branitelj naslova N. Đoković i Francuz J.W. Tsonga. Za plasman u polufinale Đokoviću su bila potreba tri seta da savlada otpor Monfilsa, dok je Tsonga bez većih problema nadigrao F. Mayera.
N. Đoković se nalazi na 2. mjestu ATP ljestvice i ima 38 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turnirima u Dubaiui, Beijingu, te Mastersu u Monte Carlu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a „dobiven“ meč četvrtfinala Mastersa u Rimu protiv Berdycha uspio je pretvoriti u poraz. U dramatičnom i maratonskom polufinalu Roland Garrosa izgubio je meč protiv Nadala, a na Wimbledoni je stigao do finala u kojem je bolji bio Murray. Masters u Montrealu završio je u polufinalu porazom od Nadala, a u Cincinnatiu je poražen već u četvrtfinalu od Isnera. Nastup na US Openu završio je u finalu još jednim ovosezonskim porazom od Nadala.
J. W. Tsonga se nalazi na 9. mjestu ATP ljestvice. Ima deset osvojenih titula od čega jednu iz ove sezone kada je na turniru u Marseillu pobijedio Berdycha. Sezonu je počeo na Australian Openu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od Federera, da bi nakon toga zabilježio dva loša nastupa na turnirima u Rotterdamu i Dubaiu gdje je eliminiran već nakon prvog kola od strane Sijslinga i Llodre. Nešto bolji rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je igrao još jedno četvrtfinale u kojem je ovaj put bolji od njega bio Đoković, a u Miamiu eliminiran je od Čilića u četvrtom kolu turnira. Dosta dobar rezultat zabilježio je u Monte Carlu plasiravši se u polufinale u kojem je bolji bio Nadal, a u Madridu je zaustavljen u četvrtfinalu od Wawrinke. Razočaravajući rezultat ostvario je u Rimu gdje je već u drugom kolu eliminiran od strane Janovicza sa uvjerljivih 2:0 u setovima, dok je na Roland Garrosu stigao do polufinala u kojem je zaustavljen od Ferrera. Na skoro završenom turniru u Metzu izgubio je finalni meč od Simona rezultatom 2:0 u setovima.
U međusobnim susretima Đoković je zabilježio deset pobjeda, dok je Tsongi pripalo pet mečeva. Ove sezone su odigrali jedan meč i to u četvrtfinalu Indian Wellsa, a Nole je bio bolji rezultatom (6:3 6:2). Nije potrebno obrazlagati da je srpski tenisač veliki favorit u ovom meču, ali od Tsonge očekujemo da se suprotstavi na najbolji mogući način, i učini meč neizvjesnim uz veći brojem gemova, što bi bilo u skladu sa dosadašnjim rezultatima ove dvojice igrača.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.