Đoković i Murray uspješni na otvaranju Mastersa u Parizu

BNP Paribas masters 2016: Trka za prvo mjesto na ATP listi je nastavljena u utorak kada su Novak Đoković i Andy Murray odigrali svoje mečeve u okviru drugog kola pariško mastersa serije 1000.

Četverostruki osvajač ovog turnira, Novak Đoković je bio uspješniji od Luksemburškog tenisera, Gillesa Mullera sa 6-3 i 6-4. Za pobjedu je Novaku bilo dovoljno 80 minuta. U drugom kolu Novak ide na Grigora Dimitrova, a pobjeda bi ga dovela do četvrtfinala. Podjsećamo, za ostanak na vrhu ATP liste, Novaku je dovoljno finale neovisno o plasmanu Murraya.


Andy Murray je u svom prvom nastupu na ovogodišnjem turnir u Parizu uspio poraziti španskog tenisera Fernanda Verdasca sa 6-3, 6-7(5), 7-5. Meč je trajao skoro dva i pol sata, a na kraju je Britanac pobjedom nastavio niz od 16 mečeva bez poraza. U sljedećem kolu Murray ide na domaćeg tenisera Lucasa Pouillea, koji je u drugom kolu bio bolji od Feliciana Lopeza iz Španije sa 6-7(1), 6-3, 6-4.



Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.