London 2016: Đoković - Murray finale UŽIVO

Na Završnom Masters turniru u Londonu na rasporedu je finalni meč između prvog i drugog tenisera svijeta, Andy Murraya i Novaka Đokovića. Murray je do finala došao pobjedom nad Raonićem, a Novak pobjedom nad Nishikorijem.

Murray i Đoković su do sada odigrali 34 međusobna meča, u kojima je Novak uspješniji sa 24 pobjede, dok je tek 10 mečeva završila u Murrayevu korist. Posljednja pobjeda Đokovića nad sedam dana starijim rivalom iz Škotske desila se ove godine na Roland Garrosu, kada je Novak slavio nakon 4 seta igre (3:6, 6:1, 6:2, 6:4). Prije toga, Muray je slavio u Rimu sa 6:3, 6:2. Ove godine su Murray i Đoković odigrali još dva međusobna meča (Madrid i Australija - slavio Đoković).

U dvorani su Đoković i Murray odigrali 5 međusobnih duela i svaki put je slavio srpski teniser. Današnji 6. je veliki ispit za Murraya ako želi ostati na čelu ATP liste.


Finale u Londonu počinje od 19:00 sati, uz direktan prenos (live stream) uživo kanalima Sport Klub 1, ili na našoj stranici OVDJE!

Rezultati međusobnih mečeva Novaka Đokovića i Andy Murraya:



Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.