Murray za istoriju, Čilić poražen

ATP London rezultati: Britanac Andy Murray upisao je i drugu pobjedu na završnom ATP Mastersu u Londonu nakon što je pobijedio Japanca Keija Nishikorija 6-7 (9), 6-4, 6-4. Murray je u prvom kolu pobijedio Marina Čilića, a večeras i Nishikorija i to nakon tri sata i 12 minute igre što je postao najduži meč uistoriji završnih turnira. S dvije pobjede Murray je  osigurao plasman u polufinale.

 "Borio sam se do kraja. Kei me tjerao na mnogo trke, morao sam se boriti za svaki poen. Sretan sam zbog ove pobjede, jer za ovakve trenutke radite cijeli život. Ovo je bilo nešto nevjerojatno," kazao je Murray.

 U drugom meču drugog kola 'John McEnroe' skupine igrali su Marin Čilić i Stan Wawrinka, koji su zabilježili poraze u prvom kolu. Stan je pobjedio Marina Čilića sa 7:6(3), 7:6(3).

 Šampion US opena je ovom pobjedom ostao u igri za plasman u polufinale, a za to će mu biti potrebna pobjeda protiv Andy Murraya u posljednjem meču. Takođe, uz to će Wawrinka morati da sačeka i ishod duela Nishikori – Čilić, pošto ga je Japanac pobjedio sa 2-0 u prvom meču.

U prvom setu Čilić je veliku priliku imao u desetom gemu kada je imao set loptu an servis rivala, ali je Stan u taj-brejku došao do 1-0. Čilić je na startu drugog seta napravio brejk, ali ga je ispustio već u četvrtom gemu, pa je taj-brejk odlučivao i u tom periodu. Ponovo je Marin popustio pod pritiskom, pa je Wawrinka uspio da završi posao u dva seta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.