London: Turnir počinje u ponedjeljak

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković igraće u A grupi završnog Mastersa sezone u Londonu protiv Endija Marija, Tomaša Berdiha i Žoa Vilfreda Conge, odlučeno je žrebom. U B grupi igraće Rodžer Federer, David Ferer, Huan Martin Del Potro i Janko Tipsarević.

Masters u Londonu počinje u ponedeljak u 14.45 sati mečevima grupe B. Interesantno, turnir otvara Janko Tipsarević duelom sa najtrofejnijim igračem u teniskoj istoriji, Švajcarcem Rodžerom Federerom, dok se u drugom duelu sastaju Del Potro i Ferer. Janku je ovo drugo pojavljivanje na Mastersu a prošle sezone je stigao kao zamena za povređenog Endija Marija. Ove sezone je stigao na "pošten" način, odnosno kao devetoplasirani na ATP listi, što je bilo dovoljno jer je od ranije poznato da je Rafael Nadal završio sezonu zbog povrede kolena.


 Grupa A startuje u utorak a Novaka Đokovića u 1. kolu očekuje duel sa Congom. Drugi meč čine Berdih i Mari. Završni Masters u sezoni igra se po sistemu u fudbalu, odnosno igra svako sa svakim, a na kraju po dvojica najboljih idu u polufinale. Tamo se sastaju prvi u A grupi sa drugim iz B i obrnuto.

 Rekorder po broju titula na Mastersu je Federer sa šest trofeja, nekadašnji asovi Ivan Lendl i Pit Sampras osvojili su po pet titula, dok Ilija Nastase ima četiri trofeja. Nemac Boris Beker tri puta je bio najbolji, a Džon Mekinro tri puta. Novak Đoković je slavio 2008. godine. Pobednik Mastersa u Londonu bez poraza obezbediće sebi 1.500 bodova za ATP listu, a zaradiće i 1.760.000 dolara. Trofej sa jednim porazom doneo bi 1.300 bodova i 1.630.000 "zelenih novčanica". London je domaćin Mastersa od 2009. godine, a ima ugovor sa ATP turom do 2016. godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.