Tipsarević igrao sa slijepima

Janko Tipsarević je minulog vikenda osvojio egzibicioni turnir u Singapuru pod nazivom “Sudar kontinenata”. Nakon trijumfa Tipsarević je igrao tenis sa ljudima koji, na žalost, imaju težak hendikep, vid im je potpuno izgubljen. To je grupa volontera i organizacija koja nastoji da uvrsti tenis sa slijepim ljudima u Paraolimpijske igre 2020. godine, a tenis igraju sa lopticama koje u sebi imaju zvuk.

Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je nevjerovatno šta ovi ljudi rade, i treba da nam svima posluže kao inspiracija, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ovim mladim ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na zvuk loptice. Ali oni su sjajni u tome i ostavili su na mene veoma snažan utisak, puno pozitivne energije je vladalo na terenu – kaže Tipsarević.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.