Federer nije dobio pozivnicu za Abu Dabi


Teniski turnir u Abu-Dabiju, koji će se održati od 27. do 29. decembra, proteći će bez učešća najtrofejnijeg igrača svih vremena Rodžera Federera. Organizatori nisu pozvali legendarnog Švajcarca iz prostog razloga jer nije imao uspeha prethodnih godina u Emiratima. 

- Nažalost, Rodžer nikada nije osvojio turnir. Mi volimo Federera i dobar odnos koji imamo nama mnogo znači. Ali, morali smo da poštujemo koncept takmičenja. On će uvek biti prijatelj turnira na kome je igrao u protekle četiri godine - izjavio je predstavnik kompanije "IMG", jednog od sponzora takmičenja, Gred Sprule. Moto ovogodišnjeg turnira, gde će trofej braniti Novak Đoković, a učestvovaće i Janko tipsarević, je "Bivši šampioni". 

Endi Mari je uzeo prvi turnir, posle njega je dve godine zaredom pehar osvajao Nadal, a onda Đoković. Federer je samo jednom bio polufinalista.

Pored dvojice naših predstavnika u Abu-Dabiju će se pojaviti Endi Mari, Tomaš Berdih, David Ferer i Rafael Nadal, pobednik iz 2011. godine, kome će to biti prvi izlazak na teren još od poslednjeg Vimbldona.       

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.