Davis Cup: Parovi Svjetske grupe

Davis Cup 2013 - Srbija u Belgiji, Hrvatska u Italiji: Izvučeni su parovi Svjetske grupe Davis Cupa za 2013. godinu. Prvo kolo se igra početkom februara, dok su četvrtfinalni mečevi na programu od 5. do 7. aprila 2013. godine.


Davis Cup - Svjetska grupa - prvo kolo (1.-3. februar 2013.)
Kanada - Španjolska
Italija - Hrvatska
Belgija - Srbija
SAD - Brazil
Francuska - Izrael
Argentina - Njemačka
Kazahstan - Austrija
Švicarska - Češka 
Srbija je bila nosilac, pa je tako izbjegla da se u prvom kolu sastane sa Španijom, Argentinom, Francuskom, Češkom, Hrvatskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Kazahstanom. Najbolji igrači Srbije će duel sa Belgijancima odigrati na njhovom terenu. Srbija je ove sezone poražena u četvrtfinalu Dejvis kupa od Češke, koja će se u finalu ovogodišnjeg takmičenja za "salataru" boriti sa Španijom.

Međutim, u novom pohodu na veliki trofej najbolji igrači će imati pomoć Novaka Đokovića, koji je obavijestio teniski Savez i selektora Bogdana Obradovića da računaju na njega.

Srbija ne bi trebalo da ima problema u prvom kolu, a iako neće igrati pred domaćim navijačima, bar su izbjegli dug put u Kanadu ili Brazil, jer ove selekcije, pored Belgije, Austrije, Izraela, Njemačke i Italije, nisu bile povlašćene. Belgijanci zauzimaju 15. mesto na listi najbolje plasiranih svjetskih timova, a Srbima će sa druge strane mreže biti Olivije Rohus, Stiv Darsis, Ruben Bemelmans i David Gofan.

Poslednji put je Srbija sa Belgijom igrala prije šest godina kada su gosti slavili 3:2, a Srbija bi pobjedom nad Belgijom u četvrtfinalu igrala protiv boljeg iz susreta SAD - Brazil.

Hrvatska i Italija su se do sada sastale dva puta. 2001. godine Hrvatska je u Rimu na zemlji, predvođena Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem, slavila 3-2 i izborila povratak u Svjetsku grupu. Istim rezultatom Hrvati su pobijedili u Dubrovniku 2008. godine u dvoboju Grupe 1 Euroafričke zone. Igralo se u dvorani na tvrdoj podlozi, a tada su Hrvate do pobjede vodili Marin Čilić i Mario Ančić. Italija je trenutno 13. reprezentacija svjetske liste (Hrvatska 7.), a posljednjih desetak godina uglavnom nastupaju između Svjetske grupe i Grupe 1 Euroafričke zone. 1998. godine su izgubili u finalu od Švedske i nakon toga više nikada nisu ostvarili pobjedu u Svjetskoj grupi. U svojoj povijesti Italija je jednom osvojila Davis Cup (1976.), dok je čak šest puta gubila u finalima.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.