WTA Tokio: Petrova do titule preko Radwanske

Po prvi put u svojoj 14-godišnjoj karijeri Nadija Petrova osvojila je ovako vrijedan turnir. Sedam od 11 prethodnih naslova osvojila je na turnirima iz serije Premier, no ni jedan nije bio financijski toliko jak kao Tokio (2.168.400 dolara). Usto, u japanskoj prijestolnici nastupilo je 14 od prvih 16 tenisačica svijeta.
Nakon što je u četvrtfinalu i polufinalu izbacila Saru Errani i Samanthu Stosur, 30-godišnja Ruskinja pobijedila je i treću tenisačicu iz Top Tena, Agnieszku Radwansku. Bilo je 6:0, 1:6, 6:3 poslije jednog sata i 43 minute igre.
"Ovo je najveći turnir koji sam ikada osvojila. Na početku turnira uopće nisam ovo očekivala jer sam imala problema s leđima", priznala je Petrova, koja je zbog tih problema prošlog tjedna morala prisilno završiti svoj nastup u Seoulu.
Protiv Errani u četvrtfinalu Ruskinja je bila na rubu poraza. Gubila je 6:3, 4:1, ali je preokrenula i slavila 3:6, 7:5, 6:3. U polufinalu je u dva seta eliminirala Stosur (6:4, 6:2), a u dvoboju osmine finala izbacila je Petru Martić poslije više od tri sata igre.
Ovo je prvi put da je Petrova na istom turniru nanizala tri pobjede nad tenisačicama iz Top Tena. Osvojila je svoj 12. pojedinačni naslov i drugi ove sezone, nakon što je slavila u Hertogenboschu. Petrova je na svim četirima Grand Slamovima igrala minimalno četvrtfinale, a najbolji renking dosegnula je 2006. godine kada je bila treća.
"Postoji nekoliko tenisačica koje su osvojile Grand Slam u svojim 30-ima i ne želim napustiti tenis bez tog dostignuća. Nastojim svakoga dana napredovati. Ako mi je suđeno, dogodit će se. Ako se ne dogodi, znat ću da sam učinila sve da to ostvarim", rekla je Ruskinja.
Radwanska je razočarana što nije uspjela obraniti naslov pa tako ostaje na deset turnirskih titula.
"Kada dođete tako blizu naslova i ne osvojite ga, uvijek to proživite emotivno. Ona je odigrala jako dobro. Sjajno je servirala, ali i reternirala."
Obje tenisačice sada kreću put Pekinga, gdje ih čeka još jedan jaki turnir. Radwanska ondje također brani naslov u ulozi treće nositeljice, a Petrova se, iako nije nositeljica, već plasirala u drugo kolo.
WTA Tokio, finale:
Petrova (Rusija, 17) - A. Radwanska (Poljska, 3) 6:0, 1:6, 6:3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.