US Open: Murray - Berdych UŽIVO tenis

US Open 2012 polufinale: U prvom polufinalu muškog dijela takmičenja na US Openu sastaju se Britanac Andy Murray i Čeh Tomas Berdych. Ovaj meč u direktnom prenosu od 18:30 časova pogledajte ovdje.
Nakon jako lošeg početka meča protiv Čilića, Murray je uspio preokretom doći do pobjede i plasmana u polufinale, dok je i drugom četvrtfinalu Berdych nadigrao favorizovanog Federera rezultatom 3:1 u setovima.
A. Murray je 4. igrač na ATP list. Ima 23 osvojene titulu u karijeri od čega dvije iz ove sezone pobijedivši u finalu turnira u Brisbaneu Dolgopolova sa 2:0, a drugu titulu osvojio je na olimpijskim igrama pobjedom nad Federerom također sa 2:0. Pet titula osvojio je prošle sezone kada je slavio na turniru u Queen“s Clubu pobjedom u finalu nad Tsongom, zatim u Cincinnatiu gdje mu je u finalu meč predao Đoković, te Bangkoku, Shanghaiu i Tokyu. Osim u Brisbaneu, Marrey je zabilježio odličan nastup na Australian Openu na kojem je nakon pet setova izgubio meč polufinala od Đokovića, a nakon toga igrao je finale turnira u Dubaiu koje je izgubio od Federera. Iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu turnira u Indian Wellsu od Garcie-Lopeza rezultatom 2:0, a u Miamiu izgubio je finale od Đokovića također sa 2:0. Što se tiče sezone na šljaci, Murray je nastupio u Monte Carlu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Berdycha 2:1, a u Barceloni je, također u četvrtfinalu, zaustavljen od Raonića rezultatom 2:0. I pored očekivanje domaće publike nije uspio u finalu Wimbledona da savlada Federrera, a sve što je uspio u tom meču bilo je osvajanje prvog seta. Nastup na Mastersu u Cincinnatiu okončao je u trećem kolu porazom od Chardya sa 2:0 u setovima.
T. Berdych je trenutno 7. igrač svijeta. Ima sedam osvojenih titula u karijeri od kojih je jedna iz ove sezone, a izborio ju je pobijedivši u finalu turnira u Mantpellieru domaćeg tenisača Monfilsa sa 2:1. Prošle godine je bio najbolji na turniru u Beijingu pobijedivši u finalnom meču Čilića rezultatom 2:1. Ove godine nastupio je na Australin Openu gdje je zaustavljen u četvrtom kolu od Nadala sa 3:1, zatim u Rotterdamu gdje je u polufinalnom meču bolji od njega bio Del Potro sa 2:0, a na turnirima u Indian Wellsu i Miamiu igrao je mečeve četvrtog, odnosno trećeg kola protiv Almagra i Dimitrova u kojem je Čeh poražen. Na turniru u Monte Carlu stigao je do polufinala gdje je pretrpio poraz od Noleta rezultatom 2:1, a na skoro završenom turniru u Madridu ispustio je vodstvo u finalnom meču protiv Federera, te doživio poraz od 2:1 u setovima. Posljednji zapaženiji rezultat ostvario je na Roland Garrosu plasiravši se u četvrto kolo u kojem je zaustavljen od Del Potra sa 3:1, a na Wimbledonu je iznenađujuće poražen u prvom kolu od Gulbisa sa 3:0. Masterse u Torontu i Cincinnatiu završio je porazima u trećem kolu od Gasqueta i Raonića, a na nedavno završenom turniru u Winston-Salemu igrao je finala protiv Isnera u kojem je izgubio rezultatom 2:1 u setovima.
Međusobni omjer ove dvojice tenisača je 4:2 u korist Čeha. Murray je slavio pobjede 2005. godine u Baselu 6:4 2:6 6:4, te ove godine u četvrtfinalu Dubaia rezultatom 6:3 7:5, dok je Berdych bio bolji 2006. godine u Adelaideu 7:6 4:6 6:1, 2010. godine na Roland Garrosu 6:4 7:5 6:3, prošle sezone na Mastersu u Parisu 4:6 7:6 6:4. i ove godine u Monte Carlu sa 6:7 6:2 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.