US Open: Djoković - Ferrer UŽIVO tenis

US Open 2012 polufinale: Rano jutros doznali smo i posljednjeg sudionika polufinala US Opena, a to je srpski tenisač N.Đoković koji će se za finale boriti protiv Španca D. Ferrera. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 17:00 časova.
Nole je bez izgubljenog seta u četvrtfinalu eliminirao Del Potra, dok je Ferrer u meču punom preokreta ipak uspio slaviti protiv Tipsarevića nakon pet odigranih setova.
D. Ferrer je 5. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 16 osvojenih titula od čega je pet iz ove godine kada je bio najbolji na turnirima u Acapulcu, Buenos Airesu, Aucklandu, Hertogenboschu i Bastadu. Osim toga, ove godine nastupio je na Australian Openu gdje je poražen u četvrtfinalu od Đokovića, a u Indian Wellsu izgubio je meč trećeg kola od Istomina. Masters u Miamiu okončao je u četvrtfinalu još jednim porazom od Đokovića, a najlošiji rezultat ove sezone ostvario je u Monte Carlu, gdje je eliminiran već u drugom kolu od Belluccia sa 2:0. Nakon tog lošeg rezultata Ferrrer je stigao do finala turnira u Barceloni gdje je izgubio od Nadala, a turnir u Madridu završio je u četvrtfinalu porazom od Federera rezultatom 2:0. Još dva poraza od Nadala zabilježio je u polufinalima Rima i Roland Garrosa. Na Wimbledonu je zaustavljen u četvrtfinalu od Murraya, a na Mastersu u Cicinnatiu izgubio je meč drugog kola od Wawrinke.
N. Đoković ima 31 titula u karijeri, a pobjednik je ovogodišnja tri turnira i to Australian Opena, te Mastersa u Miamiu i Torontu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1 i u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi meč finala od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći ovosezonski poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima.
U do sada odigranim susretima između ova dva tenisača Nole je zabilježio osam pobjeda dok je Ferrer bio bolji u pet mečeva. Ove sezone su se susreli u četvrtfinalu Australian Opena gdje je Nole slavio rezultatom 6:4 7:6 6:1 i u četvrtfinalu Mastersa u Miamiu gdje je bilo 6:2 7:6 također u korist srpskog tenisača. Prošle sezone su odigrali dva meča od kojih su oba tenisača zabilježila po jednu pobjedu. Đoković je slavio u četvrtfinalu turnira u Madridu 6:4 4:6 6:3, a Ferrer je bio bolji na završnom turniru u Londonu rezultatom 6:3 6:1. Prije dvije godine igrali su finale turnira u Beijingu gdje je slavio Đoković 6:2 6:4, a Srbin je bio uspješniji i u njihovom meču na Australin Openu 2008. godine sa 6:0 6:3 7:5 po setovima. Međusobni skor, kada je u pitanju tvrda pologa, je 7:2 u korist Đokovića. Nema sumnje da je veliki favorit u ovom meču i očekujemo da uz relativno manji broj gemova izbori plasman u finale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.