Holandski novinari ocrnili Novaka Đokovića

Holandska novinarka Nikol Lukas, u listu jednom holandskom listu "ocrnila" je srpskog tenisera Novaka Đokovića u jednom od tekstova objavljenom ovog ljeta.

Priča o Đokoviću je priča o njegovom porijeklu, o zemlji sa lošom reputacijom koja je umnogome uticala na njegov karakter. Novak je imao 12 godina u vrijeme kada je NATO bombardovao Srbiju, a bombardovanje kasnije zauzima važno mjesto u njegovom životu i karijeri – ocjenjuje holandska novinarka.

Đoković i njegova vršnjakinja Ana Ivanović možda i jesu bili žrtve NATO bombardovanja, ali je za sve to kriva Srbija, koja je sprovodila etničko čišćenje na Kosovu. Zvog svega toga zapadni mediji često vide Đokovića i na jedan drugi način – vjeruje novinarka.

„On potiče iz necivilizovanog dijela svijeta, njegovi roditelji i navijači ne znaju pravila ponašanja na teniskim stadionima, već sve to liči na fudbalsku publiku. Fotografije na kojima su prikazane njegove pobjede najčešće su sa stisnutim pesnicama i grimasama. Sve to je ružno i agresivno. Jedan holandski novinar ga je nedavno opisao kao čovjeka sa “koščatom lobanjom, kukastim nosom i crnom kosom, poput lešinara”. U medijima se pojavilo i mišljenje jednog psihijatra, koji tvrdi da se Đoković posvetio tenisu usljed želje za dominacijom – stoji između ostalog u tekstu, a prenose srpski mediji.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.