Nadal: Tvrda podloga je pogubna za tijelo

Rafael Nadal, koji je vam stroja još od Vimbldona, zbog povrede kolena, smatra da se previše turnira igra na tvrdoj podlozi. Španac, trenutno četvrti na ATP listi, pre nekoliko dana je istakao da telo tenisera najviše trpi kada se igra na tvrdoj podlozi, da su napori najveći. On smatra da bi za "beli sport" bilo bolje da se više turnira igra na šljaci ili travi.  Španac bi sigurno uvek glas dao za šljaku, jer je verovatno jedan od najboljih tenisera koji su igrali na ovoj podlozi.

"Ne želim da kažem da ne treba da igramo na tvrdoj podlozi, ali se dva, od četiri gren slema, igraju upravo na tvrdoj podlozi. Međutim, to je greška sistema našeg sporta. To je nešto što se neće promeniti za mene i moju generaciju. Takvi tereni su pogubni za telo. Svestan sam da je sport postao biznis i da je organizatorima profitabilnije kada se igra na tvrdoj podlozi, a ne šljaci ili travi. Siguran sam 100 odsto da je to pogrešo. Međutim, ne možemo da biramo" - rekao je Nadal.

"Kralj šljake" je do sada osvojio 50 trofeja, od toga 36 na šljaci uključujući i sedm titula na Rolan Garosu, tri na travi (dva Vimbldona) i 11 na tvrdoj podlozi (US Open i Australian open).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.