Australian Open žrijeb 2017

Sinoč kasno po našem vremenu obavljen je žrijeb za prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open.
Branitelj naslova i lovac na rekordni sedmi pobjednički trofej u Melbourne Parku, Srbin Novak Đoković, imat će teško otvaranje protiv ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca koji je na prošlotjednom turniru u Dohi protiv njega propustio pet meč-lopti u polufinalu.


Prvi tenisač svijeta Andy Murray po svoj prvi naslov na Australian Openu kreće protiv Ukrajinca Ilje Marčenka. Murrayjev potencijalni suparnik u osmini finala je Francuz Lucas Pouille, a u četvrtfinalu Japanac Kei Nishikori. Đokovića bi u osmini finala mogao čekati Bugarin Grigor Dimitrov, a u četvrtfinalu Austrijanac Dominic Thiem.

 Deveti nositelj Rafael Nadal i 17. nositelj Roger Federer, koji su se potencijalno mogli sastati već u 3. kolu, smješteni su u dva različita dijela ždrijeba. Federer je u gornjoj polovici i otvara turnir protiv kvalifikanta. Grand Slam rekordera u čijem je taboru Ivan Ljubičić, put u 3. kolu može odvesti na Čeha Tomaša Berdycha kojeg trenira Goran Ivanišević. Nadal je u donjoj polovici ždrijeba, a na startu će igrati protiv Nijemca Floriana Mayera. Prvi nositelj na njegovom putu u 3. kolu je 19-godišnji Nijemac Alexander Zverev. Potencijalni suparnik u osmini finala je Gael Monfils, a u četvrtfinalu 3. nositelj Miloš Raonić koji je svladao Španjolca prošlog tjedna u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu. Australian Open započinje u ponedjeljak, a prvi mečevi započet će u 1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Ždrijeb u cjelini možete pogledati ovdje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.