US Open: Tipsarević - Baker UŽIVO tenis

US Open 2012 Live: Duel između domaćeg tenisača Brayan Bakera i Srbina Janka Tipsarevića možete pogledati u direktnom oprenosu ovdje od 23:00 časova.
Baker je u prvom kolu turnira bio bolji Hajeka sa 3:0, dok se Tipsarević dobro namučio u meču protiv Rufina i nadoknadio rezultatski zaostatak od seta.
B. Baker je 70. Igrač na ATP ljestvici. Nema osvojenih ATP naslova u dosadašnjoj karijeri, ali ove sezone bio je finalista turnira u Nici gdje je poražen od Almagra. Ove sezone nastupao je uglavnom na Challengerima i to na američkom tlu. Tako je na turniru u Tallohasseu zaustavljen u drugom kolu od Japanca Itoa sa 2:0 u setovima, a dalje od drugog kola nije moga ni na CH turniru u Sarasoti gdje je bolji od njega bio sunarodnjak Querrey rezultatom 2:1. Nakon toga uspio je osvojiti turnir u Savannahu pobijedivši u finalu Genssea sa 2:0 u setovima. Osim toga, zabilježio je i nastup na Roland Garrosu u kojem je eliminiran u drugom kolu od Simona nakon pet odigranih setova, dok na turniru u Queen“s Clubu nije uspio proći kvalifikacije, a najbolji rezultat ostvario je na Wimbledonu gdje je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Kohlschreibera. Nakon toga uslijedio je niz od tri poraza u prvim rundama takmičenja u Atlanti, Los Angelesu i Washingtonu, a na Mastersu u Cincinnatiu zaustavljen je u drugom kolu od Tomića rezultatom 2:0.

J. Tipsarević se nalazi na 9. mjestu ATP ljestvice. Ima osvojene tri titule u karijeri i to na turniru u Moscowi gdje je bio bolji od Troickog, u Kuala Lumpuru gdje je u finalnom meču pobijedio Cipranina Baghdatisa sa 2:0 i ove sezone u Stuttgartu slavio je nad Monacom također sa 2:0. Sezonu je počeo nastupom na turniru u Chennaiu gdje u finalnom meču izgubio od Raonića rezultatom 2:1, na Australian Openu stigao je do trećeg kola u kojem bolji od njega bio Gasquet, dok je na turniru u Dubaiu izgubio meč četvrtfinala od Đokovića. Na Mastersima u Indina Wellsu i Miamiu bolji od njega bili su Nalbandian i Murray sa po 2:1, a istim rezultatom poražen je od Simona na turniru u Monte Carlu. Turnir u Barceloni završio je u četvrtfinalu porazom od Nadala sa 2:0, dok je u Madridu igrao meč polufinala protiv Federera. U Rimu je eliminiran već u drugom kolu od Wawrinke rezultatom 2:0, a na Roland Garrosu stigao je do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od tada sjajnog Almagra rezultatom 3:0. Turnir u Queen“s Clubu završio je porazom u trećem kolu od Yen-Hsuna rezultatom 2:1. Na Wimbledonu je stigao do trećeg kola u kojem je pomalo iznenađujuće poražen od Youzhnog sa 3:1 u setovima. Dobar rezultat ostvario je u Torontu gdje je stigao do polufinala u kojem je poražen od Noleta sa 2:0 u setovima, a u Cincinnatiu predao je meč drugog kola Andujaru.
Ovo je prvi međusobni susret dvojice tenisača. Rezultati obojice igrača dovoljno govore u kom smjeru bi trebao ići ovaj meč. Baker je u usponu forme i pred svojim navijačima sigurno neće biti lagan protivnik, ali Tipsarević bi trebao ozbiljnije pristupiti ovom meču da se ne bi ponovio rezultat iz prvog kola, pa očekujemo da opravda ulogu favorita i izbori nastavak takmičenja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.