ATP Rotterdam: Poznati svi polufinalisti

I u 13. međusobnom dvoboju s Jarkkom Nieminenom Roger Federer došao je do pobjede. Finac je pružio dobar otpor, barem na svom servisu, i izgubio sa 7:5, 7:6 (2). Federer je na svom servisu bio efikasan i izgubio samo 14 poena, ne dopustivši suparniku ni jednu break loptu.

Federer će u polufinalu igrati protiv još jednog dugogodišnjeg poznanika, Nikolaja Davidenka. 30-godišnji Rus je u silaznoj putanji svoje karijere, no protiv petog nositelja Richarda Gasqueta odigrao je vrlo dobar meč i slavio sa 7:5, 6:3. Davidenko se tako osvetio Francuzu za poraz u Montpellieru ove godine, a protiv Federera će nastojati doći do treće pobjede u 19. međusobnom susretu.

U drugom polufinalu sastat će se drugi i treći nositelj, Tomaš Berdych i Juan Martin Del Potro. Berdych je sa 6:3, 6:4 za 67 minuta pobijedio Andreasa Seppija, a Del Potro je za šest minuta manje "pregazio" Viktora Troickog 6:0, 6:1. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i peta pobjeda Argentinca.

S Berdychom se sastao tri puta i ostvario dvije pobjede, a uoči novog dvoboja rekao je: "Berdych igra jako dobro zadnje dvije godine i pun je samopouzdanja. Jako je opasan na ovoj podlozi na forhendu. Servis mu je snažan. Koncentrirat ću se na svoju igru, svoj servis i svoj forhend, i pokušati iskoristiti svoje šanse."

ATP Rotterdam, četvrtfinale:
Federer (Švicarska, 1) - Nieminen (Finska) 7:5, 7:6 (2)
Davidenko (Rusija) - Gasquet (Francuska, 5) 7:5, 6:3
Del Potro (Argentina, 3) - Troicki (Srbija, 7) 6:0, 6:1
Berdych (Češka, 2) - Seppi (Italija) 6:3, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.