WTA Doha: Azarenak i Radwanska bez problema, Stosur i Bartoli s puno muke

Dok je Victoriji Azarenki i Agnieszki Radwanskoj trebalo tek koju minutu više od sata da svoje protivnice u četvrtfinalu upišu u povijest, Bartoli i Stosur su prolaz među prve četiri izborile tek nakon tri seta.

Kod Bjeloruskinje Azarenke bez promjene, prva tenisačica svijeta nastavlja nizati pobjede, a u petak je polufinale osigurala preko Belgijke Wickmayer (6:0, 6:4). Bio je to furiozan prvi set u kojem je Wickmayer ostala bez gema te nešto neizvjesniji drugi gdje je Azarenka tri puta trebala oduzeti servis Belgijki da bi osigurala pobjedu.

U poluzavršnici je čeka Poljakinja Radwanska, postavljena za četvrtu nositeljicu, koja je uništila snove američkoj nadi Christini McHale, 20-godišnjakinji kojoj je trenutni cilj uloviti poziciju nositeljice na sljedećem Grand Slamu.

Sudionice drugog polufinalnog okršaja bit će Australka Stosur i Francuskinja Bartoli. Trećepostavljena Stosur nije imala lagan posao s Rumunjkom Monicom Niculescu, koja ju je odvela do trećeg seta nakon dominantnog drugog u kojem je iskoristila dvije od četiri prilike za break (6:2).

Ipak, Australka se izvukla iz ponora u središnjem dijelu meča te vratila na pravi put u trećem setu gdje je sve svoje šanse maksimalno iskoristila i osigurala plasman među četiri najbolje.

Prošlotjedna finalistica Pariza imala je najteži zadatak od svih tenisačica: stati na kraj Šafarovoj koja je do sada izbacila dvije nositeljice. To joj je uspjelo nakon više od dva sata igre, a meč je zaključila uvjerljivom izvedbom u trećem setu (6:1).

WTA Doha, četvrtfinale:
Victoria Azarenka (Bjelorusija, 1) - Yanina Wickmayer (Belgija) 6:0, 6:4
Samantha Stosur (Australija, 3) - Monica Niculescu (Rumunjska) 6:2, 2:6, 6:3
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Christina McHale (SAD) 6:1, 6:1
Marion Bartoli (Francuska, 5) - Lucie Šafarova (Češka) 7:5, 4:6, 6:1

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.