ATP Rotterdam : Del Potro rasuo Troickog

Viktor Troicki poražen je u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Roterdamu od Huana Martina del Potra sa 2:0, po setovima 6:0, 6:1.
Argentinac je lako i ubedljivo savladao srpskog tenisera posle samo 60 minuta i tako ostvario i peti trijumf u isto toliko međusobnih duela sa Troickim.

Protivnik Del Potra u polufinalu biće Čeh Tomaš Berdih koji je prethodno bio ubedljiv protiv Andreasa Sepija - 6:3, 6:4.

Viktor je prethodni meč protiv Huta Galunga završio 10-ak minuta nakon ponoći i imaop je znatno manje vremena od Argentinca da se pripremi da četvrtfinalni duel. Već u prvom gemu Troicki je napravio dve duple servis greške, pa je praktično poklonio gem Argentincu na startu.

U nastavku prvog seta Del Potro je ušao u svoj prepoznatljivi ritam i već nakon 12 minuta imao je 3:0 uz dva brejka prednosti. Do kraja prvog dela Del Potro je dobio i preostala tri gema, napravio je još jedan gem i posle samo 25 minuta dobio je prvi set sa ubedljivih 6:0.

Seriju dobijenih gemova Argentinac je produžio na osam, pa je uz još jedan napravljen brejk poveo sa 2:0 u drugom setu. Tek nakon toga i 36 minuta igre Viktor je uspeo da dobije prvi gem na meču, ali bilo je jasno da će teško moći ozbiljnije da ugrozi raspoloženog protivnika.

Do kraja meča Del Potro je imao problema sa krvarenjem nosa, ali to mu nije smetalo da dobije preostala četiri gema i tako lakše nego što se očekivalo prođe u polufinale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.