WTA Dubai: Caroline Wozniacki preko Ane Ivanović do polufinala

U borbi za polufinale turnira u Dubaiju sastale su se dvije teniserke koje su svojevremeno bile i broj jedan na WTA listi Ana Ivanović i Carline Wozniacki.
U njihovom četvrtom međusobnom duelu, Wozniacki je do drugog trijumfa došla sa 6:3, 7:5, posle jednog sata i 34 minuta igre.

Trenutno četvrta teniserka sveta u borbi za plasman u finale igraće protiv bolje iz susreta Slovakinje Danijele Hantuhove i Julije Gerges iz Nemačke.

Wozniacki je bila prva na servisu i u prvim trenucima Ana je uspevala da joj pripreti, ali je posle rezultata 30:30, Dankinja bila veoma sigurna za vođstvo od 1:0. Ivanovićeva joj je istom merom uzvratila, da bi potom vršila veliki pritisak na bivšu prvu teniserku sveta. Ipak, Voznijacki se vratila, osvojila taj gem, a potom vrlo brzo napravila i brejk i tako povela sa 3:1.

Srpska teniserka uspela je odmah da uzvrati i oduzme joj servis, ali to nije puno vredelo, jer je Dankinja odmah došla do brejka za 4:2, a potom sigurnim servis gemom samo povećala svoju prednost. Voznijacki je već u osmom gemu imala priliku da osvoji set, ali se Ivanovićeva vratila, pa je danska teniserka iskoristila sledeću priliku za 1:0 u setovima.

Ivanovićeva je bila sigurna na servisu u prvom gemu drugog seta, da bi Wozniacki posle toga započela niz. Uz jedan brejk povela je sa 3:1, da bi je srpska teniserka konačno prekinula u petom gemu. Voznijacki je odmah potom vrlo lako došla do prilike da povede sa 4:3, ali ju je Ana sjajnom igrom sustigla i oduzela servis za 3:3.

Usledili su brejkovi na obe strane, a potom i velika borba u devetom gemu, u kojem je srpska teniserka svojim greškama dozvolila rivalki da u narednom servira za meč. Umesto toga stiglo je buđenje Ivanovićeve, koja je ponovo odličnom igrom oduzela servis Dankinji i izjednačila na 5:5. Voznijacki je u narednom gemu koji je sledila odigrala veoma agresivno, a iako je Ana u 12. gemu spasila prvu meč loptu protivnice, kod druge je posle razmene udaraca izbacila u aut i tako označila kraj svog učešća u Dubaiju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.