ATP Memphis: Raonić uspješan, kraj za Roddicka

ATP Menphis: Osmina finala Memphisa proteći će bez branitelja naslova i trostrukog osvajača, Andyja Roddicka. Da bivši broj jedan nije u formi to je već dobro poznata stvar, a to se potvrdilo i u dvoboju s Xavierom Malisseom iz Belgije.

Amerikanac je dobio svih devet prethodnih međusobnih dvoboja, no u Memphisu Belgijac je napokon dočekao svoju priliku i slavio sa 7:6 (8), 7:5. Da Roddicku zaista ne ide dovoljno pokazuje i činjenica da čak i njegovo najjače oružje, servis, više ne funkcionira kao prije. Pogodio je samo šest asova naspram 12 Malissea i osvojio za njega skromnih 65% poena na početnom udarcu.
Ipak, valja reći i da Roddick nije imao sreće u početku sezone jer su ga zahvatile ozljede. No, Amerikanac na tu situaciju gleda prilično realno i prizemljeno:

"Frustrirajuće je, no posljednjih 9-10 godina bio sam prilično zdrav generalno. Ne bi bilo u redu da sada sažalijevam samoga sebe. Primjerice, Mardy Fish je imao operacije ručnog zgloba kada je imao 22, 23 godine, a ja to nisam imao. Ovo je prvi put da imam pravih problema."

A četvrti nositelj i lanjski finalist, Milos Raonic, prebrodio je svoje probleme s ozljedom prošle godine i sada je ponovno u vrhunskoj formi. Prošlog tjedna osvojio je San Jose, a u prvom kolu Memphisa izbacio je Latvijca Ernestsa Gulbisa 6:2, 7:6 (3).
"Meč je bio dobar. Radio sam stvari koje sam trebao. Nisam igrao svoj najbolji tenis, no što je meč odmicao to sam bio sve bolji. Sve je krenulo mojim putem. Ključne poene sam odigrao dobro. Sretan sam što sam prošao i dobio priliku sutra igrati još bolje", rekao je Kanađanin, koji je ispalio 15 asova i spasio sve četiri break prilike.

Prvi nositelj John Isner, finalist otprije dvije godine, u dva je tie breaka nadjačao Luksemburžanina Gillesa Müllera (7:6 (1), 7:6 (4)). U meču nije bilo oduzetih servisa premda je Isner imao pet prilika, a Müller jednu. Amerikanac je na svom kontu imao 26 asova i samo dva izgubljena poena poslije prvog servisa (48/50).

Još jedan bivši finalist, Radek Štepanek, također je prošao dalje u ulozi trećeg nositelja, kao i sedmi nositelj Kevin Anderson, a od postavljenih tenisača na prvoj prepreci pali su još Alex Bogomolov ml. (5.) i Julien Benneteau (6.).

Domaće navijače obradovale su pobjede Donalda Younga, Ryana Harrisona i bivšeg osvajača Sama Querreyja. Ukupno, od 12 američkih predstavnika u prvom kolu njih petero dohvatilo je osminu finala.

Nakon pobjede nad osmim nositeljem Bernardom Tomicem u prvom kolu, Ivan Dodig u osmini finala će igrati protiv Austrijanca Jürgena Melzera, koji je u 13. igri trećeg seta pobijedio Uzbekistanca Denisa Istomina, prošlotjednog finalista San Josea.

Prvi međusobni dvoboj Dodiga i Melzera na rasporedu je u četvrtak kao treći meč od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu na Grandstandu, ali ne prije 20.30 sati. Prije njih igrat će se dva meča ženskog dijela turnira.

ATP Memphis, 1. kolo:
Isner (SAD, 1) - Müller (Luksemburg) 7:6 (1), 7:6 (4)
Young (SAD) - Dimitrov (Bugarska) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6)
Melzer (Austrija) - Istomin (Uzbekistan) 6:7 (2), 6:3, 7:6 (4)
Štepanek (Češka, 3) - Reynolds (SAD, Q) 6:3, 6:2
Anderson (JAR, 7) - Ginepri (SAD, Q) 7:5, 6:3
Sweeting (SAD) - Blake (SAD) 6:0, 6:2
Querrey (SAD, WC) - Falla (Kolumbija) 2:6, 6:3, 6:4
O. Rochus (Belgija) - Bogomolov ml. (Rusija, 5) 1:6, 6:4, 7:6 (5)
Raonic (Kanada, 4) - Gulbis (Latvija) 6:2, 7:6 (3)
Harrison (SAD, WC) - Sock (SAD, WC) 6:3, 2:6, 6:4
Stahovskij (Ukrajina) - Kendrick (SAD, Q) 6:3, 7:6 (6)
Petzschner (Njemačka) - Benneteau (Francuska, 6) 7:6 (5), 7:6 (6)
Kubot (Poljska) - Levine (SAD, Q) 7:6 (2), 6:4
Becker (Njemačka) - Sela (Izrael) 6:4, 6:1
Malisse (Belgija) - Roddick (SAD, 2) 7:6 (8), 7:5

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.