WTA Dubai: Poznati svi četvrtfinalisti

Na WTA turniru u Dubaiju završeni su svi mečevi osminefinala.
Četvrta nositeljica Samantha Stosur nije imala lak zadatak u osmini finala WTA turnira u Dubaiju. Nakon dvosatne borbe protiv Čehinje Lucie Šafářove, koja je u prvom kolu izbacila jedinu hrvatsku predstavnicu Petru Martić, Australka je slavila rezultatom 6:1, 6:7 (5:7), 6:1.

U četvrtfinalu protivnica će joj biti osmopostavljena Jelena Janković. Srpkinja se oporavila od breaka zaostatka u prvom setu te slomila otpor Talijanke Flavije Pennette sa 6:4, 6:2. "Nismo igrali jedna protiv druge od lanjskog četvrtfinala. To će biti dobra šansa da joj uzvratim za poraz", rekla je Stosur o svojoj idućoj protivnici koja ju je svladala u istoj fazi turnira lani.

Slične je probleme imala i Ana Ivanović s Marijom Kiriljenko, no u kasnijoj fazi meča. Ruskinja je u drugom setu vodila 4:2, no nije uspjela izboriti treći te je Srpkinja potvrdila plasman među posljednji osam. Tamo će se suočiti s trećom nositeljicom i braniteljicom naslova Caroline Wozniacki koja je svladala Rumunjsku kvalifikanticu Simonu Halep s lakih 6:2, 6:3.

Dan je obilježila vijest o ozljedi prve tenisačice svijeta Viktorije Azarenke. Bjeloruskinja nije mogla nastupiti zbog ozljede lijevog gležnja: "To je vrlo razočaravajuće, no takav je život, takav je sport. Ozlijedila sam se u prošlotjednom polufinalu. Uzimala sam blokade kako bi zaigrala, no stanje se nije popravilo. Previše bih morala riskirati", objasnila je.

Njeno je mjesto u osmini finala tako nenadano dobila sretna gubitnica Casey Dellacqua, no nije imala nikakve šanse protiv Julije Görges. Njemica je Australki prepustila samo dva gema i slavila 6:0, 6:2 i tako izborila susret sa Slovakinjom Hantuchovom koja je nadjačala Kineskinju Shuai Peng.

Posljednji četvrtfinalni par na dva milijuna dolara vrijednom WTA turniru iz serije Premier činit će peta nositeljica Agnieszka Radwańska i devetopostavljena Sabine Lisicki. Obje su svoje susrete osmine finala riješile u dva seta.

WTA Dubai Duty Free Tennis Championships, osmina finala:
Caroline Wozniacki (DAN, 3) - Simona Halep (RUM, kval.) 6:2, 6:3
Samantha Stosur (AUS, 4) - Lucie Šafářova (ČEŠ) 6:1, 6:7(5), 6:1
Agnieszka Radwańska (POLJ, 5) - Shahar Peer (IZR, poz.) 7:5, 6:4
Jelena Janković (SRB, 8) - Flavia Pennetta (ITA) 6:4, 6:2
Sabine Lisicki (NJEM, 9) - Iveta Benešová (ČEŠ, kval.) 6:3, 6:3
Ana Ivanović (SRB) - Marija Kiriljenko (RUS) 6:2, 7:6(4)
Julia Görges (NJEM) - Casey Dellacqua (AUS, SG) 6:0, 6:2
Daniela Hantuchová (SVK) - Shuai Peng (Kina) 7:5, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.