ATP Memphis: Ivan Dodig bolji od Bernarda Tomića

Ivan Dodig priredio je iznenađenje u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Memphisu. U dramatičnoj završnici eliminirao je favoriziranog Bernarda Tomica u tie breaku trećeg seta, spasivši pritom dvije meč lopte.

Poslije slabog ulaska u novu sezonu, pobjeda nad igračem kao što je Bernard Tomic mogla bi "ubrizgati" Ivanu Dodigu prijeko potrebnu dozu samopouzdanja, posebice nakon dva bolna poraza u Davis Cupu.

Iako je Australac slovio za velikog favorita, Dodig ga je iznenadio. U okršaju koji je trajao dva sata i 53 minute 27-godišnji Međugorac je pobijedio rezultatom 5:7, 6:4, 7:6 (8).

Meč je praktički od samog početka bio vrlo izjednačen, a na kraju je mogao otići na bilo koju stranu. Dodig je nadoknadio break zaostatka u trećem setu, a u napetom tie breaku spasio je dvije meč lopte prije nego što je realizirao svoju drugu kod 9:8.

Bio je to meč u kojem servisi i nisu predstavljali neku određenu prednost. Naime, Dodig je protiv servisa osvojio čak 56 poena (41%), a Tomic 49 (39%). Obojica su po četiri puta oduzimali servise.

Prvi set odlučen je breakom osmog nositelja kod 5:5, a za poravnanje meča hrvatskom tenisaču trebala su čak tri breaka. Kod 2:0 i 5:3 Tomic se vraćao, no kada je servirao za 5:5 Dodig mu je još jednom oduzeo servis i ipak odveo meč u treći set. U drugom setu Dodig je loše servirao. Imao je tek 42% prvog servisa, a uz to je napravio i četiri dvostruke pogreške.

U trećem setu Tomic je prvi došao do breaka. Bilo je to u trećem gemu nakon što je Dodig prokockao 40-0. No, već u idućem gemu vratio je Dodig ravnotežu i poravnao na 2:2. Kod 5:5 Dodig spasio je nove dvije break lopte 19-godišnjeg Australca.

13. igra također je bila vrlo ujednačena i neizvjesna do samoga kraja. I jedan i drugi imali su svoje šanse, no Dodig je bio taj koji je u već opisanoj završnici ostao pribraniji. Ranije u tie breaku imao je 2:1 uz dva servisa, a Tomic 5:4 uz dva servisa. Meč lopte Australac je imao kod 6:5 i 8:7, a Dodig je prvu propustio realizirati kod 7:6.

Dodig, koji je prošle godine u Memphisu ispao u drugom kolu od Juana Martina Del Potra, meč je zaključio s 19 asova i skromnih 50% prvog servisa. Napravio je i sedam dvostrukih pogrešaka.

Protivnik u osmini finala bit će mu bolji iz dvoboja Jürgena Melzera i Denisa Istomina, prošlotjednog finaliste San Josea.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.