ATP Hamburg: Simon i Almagro u finalu

Španac Nicolas Almagro i Francuz Gilles Simon borit će se za naslov na ATP 500 turniru koji se igra na zemljanoj podlozi u Hamburgu.

Treći nositelj Almagro je sa 6-4, 6-1 pobijedio sunarodnjaka Fernanda Verdasca i plasirao se već u peti finale ove godine.

Pobjednički je pehar podizao u Costa do Sauipeu, Buenos Airesu i Nici, a poražen je samo u Acapulcu. Nedjeljni finale će mu biti ukupno 14. u karijeri na ATP Touru, a pritom je osvojio deset naslova.
Protiv Verdasca je Almagro došao do 39. ovogodišnje pobjede u 52. meču, a na zemljanoj podlozi ima omjer 30-7. Postao je ujedno i 12. Španjolac koji će zaigrati u finalu Hamburga, a u nedjelju će nastojati postati i prvi s naslovom nakon Rafaela Nadala 2008.
Peti nositelj Simon je u drugom polufinalu svladao Rusa Mihaila Južnija sa 3-6, 6-3, 6-1. Francuz je dosad u karijeri osvojio osam turnira, a još je dvaput poražen u finalu.
ATP Hamburg, polufinale:
Simon (5) – Južnij (4) 3-6, 6-3, 6-1
Almagro (3) – Verdasco (8) 6-4, 6-1

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.