Rafael Nadal u finalu Wimbledona 2011

Rafael Nadal
Španac Rafale Nadal, do ponedjeljka prvi reket svijeta, stigao je do finala grandslama u Wimbledonu današnjom pobjedom nad domaćim teniserom Andy Murrayom, rezultatom 5-7, 6-2, 6-2 i 6-4. Tako će u nedjelju Nadal igrati finale protiv Novaka Đokovića koji je u prvom polufinalu danas dobio Tsongu.

Nakon što je Murray dobio prvi set, početkom drugog seta situacija se okrenula u Nadalovu korist. Britanac je tada vodio sa 2-1 i imao čist forhend udarac koji bi mu donio dvije brejk loptice, međutim promašio je. Nakon toga, Nadal osvaja sljedećih šest gemova i dolazi do izjednačenja. Do kraja Nadal privodi meč rutinski kraju za plasman u finale.

Murray se borio sa pritiskom da bude prvi britanac nakon 1938. godine koji će doći do finala Wimbledona.

Nadal, koji je i sam imao povredu stopala, je ostvario niz od 20 uzastopnih pobjeda na Wimbledonu. Posljednji poraz doživio je 2007. godine u finalu protiv Rogera Federera.

Finale Wimbledona 2011. se igra u nedjelju, 3. jula, sa početkom u 13:00 časova. Linkove za prenos meča između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića možete pronaći na našoj stranici (KLIKNI OVDJE).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.