Davis Cup: BiH povela protiv Estonije

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom od 3-2 (6-4, 6-1, 6-7,2-6 i 6-2) protiv Estonije povela sa 2-1 u ukupnom skoru. Bosanskohercegovacki dubl je bio u sastavu Amer Delić i Ismar Gročić. a estonski Jürgen Zopp i Malt Künnap.

Iz velikog slavlja nakon pobjede, Amer Delić je na press konferenciju stigao i sa manjom povredom - malom posjekotinom na licu, ali to nije narušilo dobru atmosferu u bh. taboru.

"Da bi se došlo do pojede u jednom ovakvom meču, oba igrača moraju da igraju dobro, da budu sinhronizovani. U protivnom, ako jedan ispadne dešava se ono što se nama danas desilo u 3. i 4. setu." rekao je Delić i dodao. "Veliku zahvalnost za današnju pobjedu dugujemo publici koja nam je pomogla da se vratimo u igru."



Zadovoljstvo zbog postignutog rezultata nije krio ni Delićev saigrač, Ismar Gorčić.

"Igrali smo dosta dobro u 1. i 2. setu. U nastavku sam imao dosta problema sa returnom na servis Estonaca i omogučio im da dođu do nekoliko lakih poena zbog čega smo i psihički pali. Ipak, imali smo dovoljno snage i koncentracije da se vratimo u igru i slavimo u petom setu.", rekao je Gorčić. "Publika je bila sjajna i nadam se da će ista atmosfera pratiti našu reprezentaciju i u ostalim mečevima."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.