Davis Cup: Spanija u polufinalu

Pobjedom nad Mardyjem Fishem u četvrtom meču četvrtfinalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa u Austinu David Ferrer je Špancima donio 3-1 pobjedu nad Amerikancima.
Prvi igrač španske momčadi (6. na ATP ljestvici) pobijedio je prvorangiranog Amerikanca (8.) 7-5, 7-6(3), 5-7, 7-6(5) u trileru koji je trajao četiri sata i 11 minuta.

Nakon toga razloga za sraz između Andyja Roddicka, tenisača koji je izlobirao da se meč igra u njegovu rodnom gradu, i Feleiciana Lopeza nije bilo.
Španci će u polufinalnom dvoboju u septembru biti domaćini aktualnim doprvacima Francuzima, dok će u drugom polufinalu igrati Srbija i Argentina.
Španski izbornik Albert Costa i bez pomoći Rafaela Nadala odveo je Špance do pobjede. Vodit će je dalje prema četvrtoj tituli u trećem mileniju. Slavili su Španci također 2004., 2008. i 2009. godine.
- Tražili smo od igrača samo jednu stvar: da ostave sebe na terenu. S te točke gledišta smo svakako uspjeli. Imali smo svojih prilika.

- Nismo ih iskoristili. Španjolska je vjerojatno najjača teniska nacija današnjice i to su nam dokazali – rekao je izbornik SAD-a Jim Courier, koji je doživio prvi poraz od ustoličenja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.