Od ponedeljka Đoković prvi teniser svijeta

Novak Đoković, ispisao je najlepšu stranicu u istoriji srpskog tenisa plasmanom u finale najprestižnijeg gren slem turnira, Vimbldona, i što je još značajnije, od sledećeg ponedeljka biće novi broj jedan svetskog tenisa, ispred takvih velikana kao što su Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Đoković je u polufinalu, posle atomskog tenisa, garniranog vrhunskim potezima, bacanjem po travi obojice tenisera, neizvesnošću... savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu u četiri seta - 7:6 (4), 6:2, 7:6 (9) i 6:3, za 186 minuta, i po prvi put u karijeri izborio priliku da se bori za trofej u Londonu, trofej koji je bio predmet njegove dečačke fantazije kada je počinjao da maše reketom na Kopaoniku...Da li će novi teniski kralj biti krunisan u Londonu saznaćemo u nedelju, u finalu, protiv Rafaela Nadala ili Endija Mareja.Dominaciju Đokovića koja traje od početka godine, na Vimbldonu nije uspeo da sruši ni teniser protiv koga i dalje ima negativan međusobni bilans (3:5). Novak je jednostavno bio briljantan, naročito u drugom setu, u kojem je držao čas svom protivniku. Koliko je  bio superioran u tom periodu igre dovoljno govori podatak da je izgubio samo tri poena na svoj servis, a taj set završio za samo 28 minuta! Paradoksalno zvuči, ali je Conga, koji ima pozitivan bilans protiv Novaka, taličan za Novaka na njegovom šampionskom putu, jer je bio protivnik našem teniseru i u finalu Australijen Opena 2008. godine, prvom gren slemu koji je osvojio Đoković.  

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.