Wimbledon: Izjava Đokovića pred finale

Prije samog finala Wimbledon Novak Đoković je izjavio slijedeće :
- Nemam više šta da dokazujem ostalima, imam samo sebi. Želima ovaj trofej o kome sanjam od dečačkih dana - izjavio je Novak u subotu na pres konferenciji. 

Najbolji svjetski teniser će dan pre meča, u poslepodnevnim satima, održati lagan trening, a ostatak dana će pokušati da se maksimalno opusti i relaksira, i tako se pripremi za najveći izazov u karijeri. Prvo vimbldonsko finale u sedmom nastupu.
- Nadal je fizički superioran, to svi znamo, najjači je igrač u tom segmentu na svetu, i zato moram biti maksimalno spreman. Što i jesam. Osećam se odlično i, očigledno, vrlo sam motivisan.
 Novak će peti put ove godine igrati protiv Nadala. U četiti prethodna četiri međusobna duela bio je maksimalan protiv Španca. Pobedio ga je, posle preokreta, u Indijen Velsu, na isti način i u Majamiju, a onda su usledila dva trijumfa koja su dobro uzdrmala Nadala, na "njegovoj" šljaci, u Rimu i Madridu. Oba u dva seta. Ipak, Nadal je i dalje u prednosti kada su u pitanju dueli sa Đokovoćem.
- Uvek sam verovao da sam sposoban da pobeđujem najbolje igrače na velikim turnirima. Trebalo je samo da sačekam priliku, da budem strpljiv. Poslednjih godina sticao sam mnogo iskustva igrajući na najvišem nivou. Pre nekoliko godina gotovo uvek sam gubio mečeve protiv Nadala i Federera, ali sada, osećam da mogu da pobedim svakoga. Federer i Nadal su dva najbolja igrača u poslednjih pet godina, i zato je logično što su proglašeni za favorite pre početka turnira - rekao je Novak.
Srpski teniser nije propustio ni ovu priliku da biranim rečima opiše Nadala, njegovog velikog rivala, ali isto tako i prijatelja...
- Kao igrač i kao osoba Nadal je pravi primer šampiona. Sve što radi na i van terena je za svaku pohvalu. On je primer svima. Iako je deset puta bio gren slem šampion, i dalje čvrsto stoji na zemlji. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.