Cincinnati: Đoković i Federer u četvrtfinalu

ATP Cincinnati 2013: Novak Đoković je pobjedom nad Davidom Goffinom došao do četvrtfinala Mastersa u Cincinnatiju.

Đokovićeva posljednja prepreka do četvrtfinala bio je Belgijanac David Goffin, no srbijanski teniser nije imao apsolutno nikakvih problema, štaviše slavio je za svega 50 minuta.

U prvom gemu Goffin je uspio da osvoji dva gema, u drugom niti jedan. Prvi reket svijeta u četvrtfinalu sutra igra protiv domaćeg predstavnika Johna Isnera, koji je s a 7:6 i 6:4 bio bolji od Kanađanina Milosa Raonica.

Ukoliko Đoković dođe do naslova bit će prvi teniser koji je kompletirao sve turnire iz Masters serije.


Veoma, veoma uzbudljiv meč odigrali su Roger Federer i Nijemac Tommy Has. U žestokom okršaju veterana, Švicarac je slavio, no... Naime, Haas je sa 6:1 bio bolji u prvom setu od očajnog Švicarca, kojem nije išlo s novim reketom koji ima veći obruč (98 inch.).

Nakon pet vezanih gemova iz prvog seta, Haas je uzveo i dva u drugom setu, napravivši tako break već u uvodu drugog seta. Imao je 4:2 vodstvo, ali u osmom gemu Federer dolazi do prvog breaka na meču, a zatim i do drugog u 12. gemu za 7:5 i treći set.

U odlučujućem setu Federer se u potpunosti probudio, dok je Haasa spašavao sjajan servis. Prvih sedam gemova nije bilo breakova, a onda u osmom Federer pravi odlučujući  break, te dolazi do pobjede i četvrtfinala.

Federer sutra igra protiv boljeg iz duela Dimitrov - Nadal.

ATP Cincinnati, 3. kolo: 

Đoković - Goffin 6:2, 6:0
Raonic - Isner 6:7, 4:6
Federer - Haas 1:6, 7:5, 6:3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.