Isner - Del Potro tenis uživo Cincinnati

ATP Cincinnati 2013 polufinale live: U prvom od dva polufinala Mastersa u Cincinnatiu igrat će domaći predstavnik John Isner i Argentinac Juan Martin Del Potro. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 19:00 časova.
 Za plasman u polufinale Isner je izbacio prvog nositelja N. Đokovića rezultatom 2:1, dok je Del Potro također nakon tri seta savladao otpor, na ovom turniru odličnog, Tursunova.
J. Isner je trenutno na 20. mjestu ljestvice najboljih tenisača. U svojoj profesionalnoj karijeri ima sedam osvojenih titula od čega dvije iz ove sezone sa turnira u Atlanti u Houstonu. Ove sezone igrao je u San Joseu gdje je stigao do polufinala u kojem je izgubio od Haasa rezultatom 2:0, a istim rezultatom poražen je i u drugom kolu turnira u Memphisu od Istomina. Turnir u Delray Beachu donio mu je nastup u još jednom polufinalu u kojem je ovaj put bolji od njega bio Vasselin sa 2:1 u setovima, a razočaravajuće loš rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je poražen već u prvom kolu od Hewitta sa 2:1 u setovima. Nešto bolji rezultat ostvario je na turniru u Miamiu gdje je stigao do trećeg kola u kojem je zaustavljen od Čilića. Mastersu Madridu završio je u drugom kolu porazom od Andujara, a u Rimu je još u prvom kolu izgubio od Istomina.  Meč od pet setova odigrao je u trećem kolu Roland Garrosa gdje je poražen od Haasa, a na Wimbledonu je predao meč drugog kola Mannarinu.
J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 15 osvojenih titula. Prvu titulu u ovoj sezoni osvojio je u Rotterdamu gdje je u finalu bio bolji od Benneteaua  rezultatom 2:0, a do druge titule došao je na turniru u Washingtonu pobjedom nad Isnerom. Ove sezone nastupio je i na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2, a u Dubaiu igrao je polufinale u kojem je od njega bolji bio Đoković. Odličnu igru pokazao je i u Indian Wellsu gdje je stigao do finala u kojem je bolji bio Nadal, dok je u Miamiu izgubio meč drugog kola od Kamkea. Na Mastersima u Monte Carlu i Rimu igrao je mečeve trećeg kola, a u njima je poražen od Nieminena i Paire. Pred Wimbledon nastupio je u Queen“s Clubu gdje je igrao četvrtfinale u kojem je poražen od Hewitta, a na Wimbledonu je u polufinalu poražen od Đokovića nakon iscrpljujućih pet setova. Loš rezultat ostvario je u Montrealu gdje je sa 2:0 poražen od Raonića u okviru trećeg kola.
U međusobnim susretima Isner još nije iskusio zadovoljstvo pobjede nad Del Potrom koji je bio bolji u sva četiri do sada odigrana meča. Prvi meč odigrali su u Washingtonu 2008. godine rezultatom (6:4 6:4), a godinu dana kasnije susreli su se u Indian Wellsu (7:6 7:6). Treći meč desio se 2011. godine u Memphisu, a Argentinac je trijumfovao rezultatom (6:4 6:3), dok je posljednji susret bio ove sezone u finalu skoro završenog turnira u Washingtonu gdje je Isner uspio osvojiti jedan set u porazu (3:6 6:1 6:2). Argentinca možemo smatrati favoritom obzirom na pozitivan međusobni omjer, ali Isner je u dosta dobroj formi što je pokazao na ovom, ali i na prethodnim turnirima, pa smatramo da uz dobar prvi servis i podršku s tribina može do bar jednog seta u ovom meču.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.